Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren

Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren
Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door aankomend talent te stimuleren. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 42e editie van het Internationaal Film Festival (2022) Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Tijdens editie 2021 maken de geselecteerden van KersVers Nederland en Noordsterren kans op een prijs van €500 (aangeboden door Warenhuis Vanderveen in Assen)

KersVers
In 2015 is begonnen met het jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Door het grote succes kreeg KersVers vanaf 2016 ook een internationale focus. Echter is gekozen om vanaf 2020 de focus terug te brengen naar een nationaal niveau, om hier verder in te kunnen ontwikkelen. Beginnende (semi-)professionele, uitsluitend vrouwelijke regisseurs uit Nederland, kunnen hun films inzenden voor KersVers.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. IFA stimuleert hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, ongeacht gender. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

 

 

Meedoen
Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur. Het is niet meer mogelijk om je film in te sturen voor IFA 2021. Inschrijven voor IFA 2022 is mogelijk vanaf najaar 2021.

>> Reglement KersVers IFA 2021

>> Reglement Noordsterren IFA 2021

Vragen? Stuur een mail naar shortfilm@filmfestivalassen.nl

Winnaars afgelopen jaren

Kersvers 2021 Birdland van Ashgan El-Hamus
Noordsterren 2021 Demi van Rachel van Bruggen

KersVers 2020  Bloeistraat 11 van Nienke Deutz
Noordsterren 2020  Eindbaas van Fedde Hoekstra

KersVers 2019  Sisters van Daphne Lucker
KersVers Verenigd Koninkrijk 2019  West Question East Answer van Dal Park
Noordsterren 2019  Kind van Joren Molter

KersVers 2018  Kiem Holijanda van Sarah Veltmeyer
KersVers Denemarken 2018  Abu Adnan van Sylvia Le Fanu
Noordsterren 2018  Anders van Reinout Hellenthal

KersVers 2017  The Origin of Trouble van Tessa Pope
KersVers België 2017  A l’arraché van Emmanuelle Nicot
Noordsterren 2017  Moving Landscapes van Froukje van Wengerden