Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren

Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren
Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 42e editie van het Internationaal Film Festival (2022) Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Winnaars ontvangen een nader te bepalen geldprijs, vrij te besteden aan een nieuwe filmproductie. Alle geselecteerde filmmakers worden uitgenodigd voor een masterclass tijdens het festival. Tijdens eerdere edities waren dit o.a. Mischa Kamp en Saskia Diesing.

KersVers
Het Internationaal Filmfestival Assen biedt een jaarlijks podium voor opkomende vrouwelijke (of non-binaire) filmmakers. Beginnende (semi-)professionele, vrouwelijke regisseurs of zij die zich als vrouw of vrouwelijk identificeren in Nederland, kunnen hun films inzenden voor het KersVers programma.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. Het Internationaal Filmfestival Assen stimuleert met programma de ontwikkeling van filmtalent uit de drie noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van deze filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, ongeacht gender. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

Meedoen
Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur. Inschrijven voor IFA 2022 was mogelijk tot 1 december 2021 en is nu gesloten.
Bekijk het regelement voor meer informatie. 

>> Reglement KersVers IFA 2022

>> Reglement Noordsterren IFA 202

Vragen? Stuur een mail naar shortfilm@filmfestivalassen.nl

Winnaars afgelopen jaren

Kersvers 2021 Birdland van Ashgan El-Hamus
Noordsterren 2021 Demi van Rachel van Bruggen

KersVers 2020  Bloeistraat 11 van Nienke Deutz
Noordsterren 2020  Eindbaas van Fedde Hoekstra

KersVers 2019  Sisters van Daphne Lucker
KersVers Verenigd Koninkrijk 2019  West Question East Answer van Dal Park
Noordsterren 2019  Kind van Joren Molter

KersVers 2018  Kiem Holijanda van Sarah Veltmeyer
KersVers Denemarken 2018  Abu Adnan van Sylvia Le Fanu
Noordsterren 2018  Anders van Reinout Hellenthal

KersVers 2017  The Origin of Trouble van Tessa Pope
KersVers België 2017  A l’arraché van Emmanuelle Nicot
Noordsterren 2017  Moving Landscapes van Froukje van Wengerden