Navigatie overslaan

IFA Presenteert

IFA-films, maar dan het hele jaar door: je bekijkt ze tijdens IFA Presenteert in DNK.

IFA Presenteert

In samenwerking met DNK programmeert IFA elke twee maanden een bijzondere en nieuwe arthouse film mét inleiding, nagesprek of bijzondere gast tijdens IFA Presenteert in DNK. Zo kun je IFA het hele jaar door vieren! En extra leuk, als Vriend van IFA krijg je korting op een filmticket. Word je voor 23 november Vriend? Dan kun je nog van de korting profiteren!

Op zondag 27 november is het tijd voor de allereerste editie van IFA Presenteert, met tijdens deze editie de vertoning van het indrukwekkende drama She Said voorafgegaan door een inleiding waarin het centrale onderwerp van de film, #MeToo, wordt besproken. De inleiding wordt gegeven door Els van der Weele, projectleider in Drenthe van Geweld Hoort Nergens Thuis.

Miljoenen vrouwen krijgen te maken met geweld. 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en de start van de Orange the World campagne die duurt tot 10 december. Met deze film vragen we ook aandacht voor het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Iedereen kan helpen geweld te voorkomen. Teken je ook de #medestander pledge?

Kaarten voor IFA Presenteert op 27 november zijn hier te koop. Aansluitend zal onze eerste Vriendenborrel plaatsvinden in de foyer van DNK.

She said | 27 november

Koop hier je tickets

Op 5 oktober 2017 publiceren Megan Twohey en Jodi Kantor, onderzoeksjournalisten bij The New York Times, een artikel waarvan de impact gigantisch zal zijn. In het artikel beschuldigen ze één van de grootste spelers in de filmindustrie van meervoudig seksueel misbruik over een periode van maar liefst drie decennia: Harvey Weinstein.

Al sinds de jaren negentig zou hij onder meer actrices, assistentes en ander vrouwelijk personeel hebben misbruikt en in acht gevallen zelfs hebben omgekocht met zwijggeld. Het artikel van Twohey en Kantor doorbrak de stilte over seksueel misbruik in Hollywood, was mede verantwoordelijk voor de daaropvolgende #MeToo-beweging en veranderde de Amerikaanse cultuur voorgoed.

She Said vertelt op een ontroerende manier het waargebeurde verhaal over mensen, onder wie voornamelijk vrouwen, die het lef hadden zich uit te spreken, de zoektocht naar gerechtigheid en het belang van onderzoeksjournalistiek.

She Said is geregisseerd door Maria Schrader, die twee jaar geleden met de mini-serie Unorthodox een Primetime Emmy won. De twee keer met een Oscar genomineerde Carey Mulligan (Promising Young Woman) speelt de rol van journalist Megan Twohey en Zoe Kazan (The Big Sick) de rol van Jodi Kantor. De film werd geproduceerd door niemand minder dan Brad Pitt en is naar een scenario van Oscar-winnaar Rebecca Lenkiewicz. De uitvoerend producenten zijn de voor een Oscar genomineerde Megan Ellison en Sue Naegle.

Meer lezen over She Said? Lees dan dit artikel.