Navigatie overslaan

Word part of the team

Kom jij ons team versterken? Voor de 44e editie in maart 2024 zijn wij op zoek naar filmstudenten voor versterking van het programmateam! Ook zoekt IFA een nieuwe penningmeester.

IFA ZOEKT FILMSTUDENTEN VOOR VERSTERKING PROGRAMMATEAM

Bekijk vacature

Onze programmeurs zoeken elk jaar de mooiste, meest bijzondere films uit van (voornamelijk) vrouwelijke filmmakers, om perspectieven te tonen die niet dominant zijn in de huidige westerse (film)wereld en stereotiepe sekse- en genderrollen te bevragen of doorbreken. Het bezoeken van zo’n film tijdens IFA is anders dan bij een reguliere bioscoopvertoning – niet alleen zit je middenin een bruisend festival, maar er is ook meer context te geven en er zijn verbindingen te leggen met andere films en onderdelen uit het programma. Daarom organiseren we bij sommige films inleidingen en nagesprekken en gaan we ook buiten de zalen in gesprek met filmmakers in de festivaltalkshow en Masterclasses.

Het liefst zouden we ons bezoek bij álle films welkom heten en de film waarvoor het publiek in de zaal zit aankondigen. Daarom zoekt IFA enthousiaste filmstudenten die tijdens en in de aanloop naar het festivalweekend willen aansluiten bij het team!

IFA ZOEKT PENNINGMEESTER (v/m/x)

Bekijk vacature

Internationaal Filmfestival Assen is een van de oudste filmfestivals met een (intersectionele) feministische traditie in Europa. IFA is het enige festival in Nederland waar vrouwelijke filmmakers centraal staan. We geven voorrang aan films verteld vanuit het vrouwelijke perspectief en zetten ons het hele jaar in om verhalen te delen die stereotiepe sekse- of genderrollen bevragen of doorbreken. Dit doen we met gave samenwerkingspartners en natuurlijk met jou. Alleen samen maken en houden we deze belangrijke maatschappelijke thema’s zichtbaar en bespreekbaar.

Het bestuur ziet toe op de directie van IFA, die bestaat uit twee (fantastische) personen: een zakelijk leider en een artistiek leider. Het festival wordt georganiseerd met ondersteuning van de Provincie Drenthe, Gemeente Assen, het Filmfonds, aangevuld met andere subsidies. Het bestuur komt minimaal 5 keer per jaar bij elkaar en vergadert in Groningen of Assen. Het betreft een onbezoldigde functie.