Navigatie overslaan

The Quiet Girl is de Vriendenfilm van IFA 2023!

21 februari 2023

Ieder jaar heeft IFA een speciaal geselecteerde Vriendenfilm. Dat is dit jaar The Quiet Girl. Als Vriend van IFA krijg je voor deze film twee kaarten cadeau! Daarnaast steun je het festival het hele jaar door en profiteer je ook van allerlei andere leuke voordelen. The Quiet Girl is op IFA te bekijken op zowel zaterdag 11 maart (11:00 uur) als zondag 12 maart (19:15 uur).

Ierland, 1981. De negenjarige Cáit (Catherine Clinch) is een stil, teruggetrokken meisje en wordt over het hoofd gezien in een gezin met veel kinderen - eigenlijk wordt ze verwaarloosd. Wanneer haar moeder voor de zoveelste keer zwanger is, wordt ze van huis weggestuurd om de zomer door te brengen bij vrienden van haar moeder. Het voor Cáit onbekende stel, Eibhlín en Seán Cinnsealach (Carrie Crowley en Andrew Bennet), verwelkomt haar met open armen en Cáit bloeit helemaal op. Ze leert het reilen en zeilen van de boerderij en ervaart voor het eerst in haar leven hoe het is om een liefdevol thuis te hebben. Gaandeweg stelt ze zich steeds meer open, maar ze stuit ook op goed bewaard geheim van de familie bij wie ze logeert.

Voor The Quiet Girl baseerde regisseur Colm Bairéad zijn script op het korte verhaal 'Foster' van Claire Keegan. Een prachtig debuut, met veel rust en aandacht gefilmd. The Quiet Girl ging in première op het filmfestival in Berlijn en is de Ierse inzending voor de Oscars.

Vriend van IFA worden? Dat kan hier.

Vorige artikel Volgende artikel