Navigatie overslaan

The Quiet Girl

IERLAND | 2022 | 94 MIN | COLM BAIRÉAD

TAAL: ENGELS, IERS-GAELISCH | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 11:00 UUR

12 MAART 2023 | 19:15 UUR

De negenjarige Cáit wordt van huis weggestuurd om de zomer door te brengen bij een vermogender, bevriend koppel van haar moeder. Het meisje bloeit op in de warmte van dit liefdevolle thuis, maar ze ontdekt ook een goedbewaard geheim.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Ierland, 1981. De negenjarige Cáit (Catherine Clinch) is een stil, teruggetrokken meisje en wordt over het hoofd gezien in een gezin met veel kinderen - eigenlijk wordt ze verwaarloosd. Wanneer haar moeder voor de zoveelste keer zwanger is, wordt ze van huis weggestuurd om de zomer door te brengen bij vrienden van haar moeder. Het voor Cáit onbekende stel, Eibhlín en Seán Cinnsealach (Carrie Crowley en Andrew Bennet), verwelkomt haar met open armen en Cáit bloeit helemaal op. Ze leert het reilen en zeilen van de boerderij en ervaart voor het eerst in haar leven hoe het is om een liefdevol thuis te hebben. Gaandeweg stelt ze zich steeds meer open, maar ze stuit ook op goed bewaard geheim van de familie bij wie ze logeert.

Voor The Quiet Girl baseerde regisseur Colm Bairéad zijn script op het korte verhaal 'Foster' van Claire Keegan. Een prachtig debuut, met veel rust en aandacht gefilmd. The Quiet Girl ging in première op het filmfestival in Berlijn en is de Ierse inzending voor de Oscars.

The Quiet Girl is de Vriendenfilm van IFA 2023. Als Vriend van IFA krijg je twee kaarten voor deze film cadeau. Daarnaast steun je het festival het hele jaar door en profiteer je van nog allerlei andere leuke voordelen.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 11:00 uur
zondag 12 maart 2023 19:15 uur