Navigatie overslaan

Inschrijvingen KersVers en Noordsterren 2022 geopend

1 oktober 2021

De inschrijving voor de kortefilmcompetities KersVers en Noordsterren van het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) is geopend! Met deze kortefilmcompetities geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers en filmtalent uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 42e editie van IFA (11 t/m 13 maart 2022). Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2020 en 1 december 2021. Een professionele jury bepaalt wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Filmmakers die vorig jaar meededen maakten niet alleen kans op een mooie prijs, maar sommige films worden nu ook vertoond op internationale festivals. De film Waarom bleef je niet voor mij uit de selectie van 2021 is nu zelfs genomineerd voor een Oscar (Student Academy Award).

KersVers
In 2015 is begonnen met het jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Door het grote succes kreeg KersVers vanaf 2016 ook een internationale focus. Echter is gekozen om vanaf 2020 de focus terug te brengen naar een nationaal niveau, om hier verder in te kunnen ontwikkelen. Beginnende (semi-)professionele, uitsluitend vrouwelijke regisseurs uit Nederland, kunnen hun films inzenden voor KersVers.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. IFA stimuleert hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, ongeacht gender. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

Winnaars 2021
Kersvers 2021 Birdland van Ashgan El-Hamus
Noordsterren 2021 Demi van Rachel van Bruggen

Klik hier voor het reglement en de inschrijfformulieren

Vorige artikel Volgende artikel