Navigatie overslaan

Hoe is het nu met: deelnemers KersVers en Noordsterren

28 november 2021

Ben jij filmmaker? De inschrijvingen voor onze kortefilmcompetities KersVers en Noordsterren zijn nog tot 1 december geopend. Je kunt niet alleen een tof geldbedrag winnen, maar krijgt ook de kans om je film aan een groter publiek te laten zien. Onlangs won 2021-deelnemer Milou Gevers nog een oscar voor haar korte film, eerder ingezonden voor KersVers. Maar zij is niet enige. Vandaag zetten we voor je op een rijtje waar deelnemers van voorgaande edities nu zijn met hun ingezonden films.

Een Jong Meisje – Jeannice Adriaansens

De korte film Een Jong Meisje stond in 2019 in de KersVers selectie. De film heeft inmiddels meerdere nominaties ontvangen en won vier awards. Jeannice organiseert bovendien haar eigen filmfestival: Tegenstroom. Hier draaien korte films van over de hele wereld.

Kind – Joren Molter

Joren Molter won Noordsterren in 2019 met de film Kind. Hetzelfde jaar maakte hij de film Dóst, die door Amazon werd gekocht en inmiddels in 27 verschillende talen te zien is. Benieuwd naar Kind? De film is op Cinetree te bekijken.

En Route – Marit Weerheijm

En Route van Marit Weerheijm stond in 2020 in de selectie van KersVers. De film won in 2019 een Gouden Kalf voor Korte Film en heeft na de KersVers competitie van IFA op verschillende internationale festivals gedraaid. Afgelopen september bijvoorbeeld nog in Hongarije.

Korte Kuitspier – Victoria Warmerdam

Victoria Warmerdam won met haar film Korte Kuitspier als eerste Nederlandse productie de Iris Prize, uitgereikt op het Iris Prize Festival. De film haalde in 2020 de selectie van KersVers.

Waarom bleef je niet voor mij? – Milou Gevers

Won vorige maand de studenten-Oscar in de internationale documentarire-categorie van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences tijdens de Student Academy Awards in Los Angeles. De korte film haalde in 2021 de selectie van KersVers.

Wil jij je korte film ook aan een groter publiek laten zien? Schrijf je dan in voor KersVers of Noordsterren. De inschrijvingen zijn geopend tot 1 december aanstaande. Klik hier voor meer informatie en de inschrijvingsformulieren.

Vorige artikel Volgende artikel