Navigatie overslaan

Doe mee met het Filmfeest!

4 november 2021

Filmhub Noord schrijft een Filmwedstrijd uit waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen. Kom naar het Filmfeest in Drenthe en ding mee naar een plekje op de rode loper van het regionale Filmgala. Geef je les aan groep 6, 7 of 8 en gaan jouw leerlingen de komende maanden aan de slag met film? Maak (al dan niet begeleid door een professionele filmdocent) een filmpje van maximaal 10 minuten en stuur deze in!

Filmfeest Drenthe

De makers van de beste filmpjes mogen naar het Filmfeest in de eigen provincie. Tijdens de Filmfeesten vieren we film, de makers én de kijkers, en maken we bekend welke leerlingen als provinciale winnaars naar het spetterende regionale Filmgala mogen. Het Filmfeest in Drenthe vindt plaats op vrijdag 11 maart 2022, op de eerste dag van het Internationaal Filmfestival Assen in de bioscoop van DNK.

Filmgala

Tijdens het Filmgala wordt de rode loper uitgerold, staan de leerlingen en hun talent in de schijnwerpers en maken we bekend welke leerlingen met de hoofdprijs naar huis gaan. Wat die hoofdprijs is? Filmlessen voor de hele klas! Het Filmgala vindt plaats op donderdag 30 juni 2022 in Forum Groningen. Voor scholen van ver zal het gala ook via een livestream te volgen zijn.

Doe je mee?

Schrijf je in voor de Filmwedstrijd in de provincie van je school; inzenden kan vanaf 10 november 2021. De deadline voor Drenthe is 11 februari 2022, precies één maand voordat het Filmfeest Drenthe plaatsvindt op de openingsdag van de 42ste editie van IFA.

Voorwaarden

De film moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De film duurt maximaal 10 minuten (incl aftiteling)
  • De film wordt als link naar YouTube of Vimeo ingezonden via het formulier dat vanaf 10 november op deze plek vinden is
  • De film is gemaakt door leerlingen in groep 6, 7 of 8 en in hetzelfde schooljaar als waarin het Filmfeest plaatsvindt

Ook niet onbelangrijk

Tijdens de Filmfeesten wordt slechts een selectie van de inzendingen getoond. Voor het Filmfeest Drenthe in maart en het Filmgala in Groningen in juni hanteren we een maximumaantal leerlingen en begeleiders die per inzending mee mogen. Dit maximumaantal bepalen en communiceren we later en is afhankelijk van het aantal inzendingen en de capaciteit van de zaal.

Meld je klas hier aan en wie weet lopen jullie straks over de rode (of IFA-gele) loper!

Vorige artikel Volgende artikel