Nog geen antwoord op je vraag gevonden? Bekijk dan of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat. Mocht ook dat niet het geval zijn, dan is er tijdens ons festivalweekend op 5, 6 en 7 maart ook een online helpdesk aanwezig.

Is het programma van IFA ook buiten Nederland te bekijken?

De films in het programma van IFA 2021 kunnen alleen in Nederland bekeken worden, niet wereldwijd.

Kan een film of livestream uitverkocht zijn?

Ja, dat is mogelijk. Voor elke vertoning online geldt een ruime maximale capaciteit, die een stuk groter is dan het aantal stoelen in onze reguliere zalen in DNK. Maar de hoeveelheid beschikbare tickets is niet oneindig, dus als je er zeker van wilt zijn dat je een film kunt zien, kun je het beste op tijd je tickets kopen.

Hoeveel kost een online ticket?

Een regulier filmticket online kost €8,50. Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals de kaarten voor de kortefilmcompetities en enkele korte films, wat zich vanzelf wijst als je een filmticket in je winkelmandje stopt. Als Vriend van IFA krijg je op elk kaartje €1,50 korting (en €0,50 korting op de korte films). Informatie over hoe je Vriend van IFA wordt vind je hier. Met een kaartje voor een online film kun je een programma één keer afspelen op één scherm.

Normaal laat ik mijn e-ticket bij de zaal zien (aan die leuke vrijwilligers). Hoe krijg ik nu toegang tot de film?

Voor het beste overzicht van je gekochte tickets kun je het beste direct een account aanmaken. Tickets die je koopt komen dan automatisch in je account te staan. Via ‘My Tickets’ linksboven in je scherm kun je een overzicht van al je kaartjes zien. Vanaf daar kun je dan makkelijk een livestream bijwonen of een on demand film starten. Heb je al kaartjes gekocht voordat je een account hebt aangemaakt? Geen probleem. Maak dan een account aan met het mailadres waarmee je tickets hebt gekocht. Je kaartjes staan dan automatisch in je account. 

Liever geen account aanmaken? Dan krijg je na aankoop van een kaartje je ticket in de mail. In deze mail staan twee dingen: een toegangscode en een link. Als je op de link klikt, ga je direct naar het door jou gekochte programma-onderdeel of film, je hebt vervolgens direct toegang (natuurlijk wel pas vanaf 5 maart of op de aanvangstijd van een livestream). Ga je via ons programma overzicht op de website naar een film of programma-onderdeel waar jij een kaartje voor gekocht hebt? Dan kun je de toegangscode uit de mail invoeren.

Ik heb een kaartje voor een on demand film en/of livestream. Wanneer kan ik de de stream of film starten en kan ik deze ook pauzeren?

Voor de films die je on demand kijkt, geldt dat je ze op elk moment in het festivalweekend kunt laten beginnen tussen vrijdagavond 20:30 en zondagavond 23:59. Je hoeft dus niet de film te kijken direct nadat je jouw ticket hebt gekocht. Let op: als de film langer duurt dan de tijd die je op zondagavond 7 maart nog beschikbaar hebt, dan kun je de film wel afkijken maar niet opnieuw de stream starten wanneer de tijd is verlopen. Je kunt dus niet refreshen of de stream opnieuw openen als je een technisch probleem hebt.

Voor de livestreams geldt dat je vanaf 20 minuten voor aanvang de stream kunt openen. Bij sommige livestreams kun je meepraten via een live, interactieve chat, die vanaf dat moment ook toegankelijk is. Je kunt de livestream ook openen nadat de film begonnen is; deze begint dan alleen niet opnieuw, als er een interactieve chat is, kun je nog wel meepraten.

Wat is het verschil tussen een online getimed programma-onderdeel (livestream) en on demand?

Tijdens deze online editie van IFA kun je het hele filmprogramma on demand (op afroep) bekijken. De films kun je op elk moment in het festivalweekend laten beginnen, tussen vrijdagavond 20:30 en zondagavond 23:59. Je hoeft dus niet de film te kijken direct nadat je jouw ticket hebt gekocht. 

Daarnaast kun je op zeven momenten meekijken met een livestream, vanuit DNK. Deze speciale onderdelen zijn eenmalig, starten op vaste tijdstippen en geven je dat extra beetje festivalgevoel. 

Let op: vier programma-onderdelen (Kuessipan, Beyond the Visible, The Piano, Decolonizing Pictures) zijn op beide manieren te bekijken: het hele weekend on demand zónder verdieping, en daarnaast elk op een vaste moment met een live-component.

Kan ik een film of livestream ook casten?

Ja, dat zou eventueel kunnen. Raadpleeg voor de zekerheid onze technische checklist.

Help, ik wil een ticket kopen maar ik krijg steeds een foutmelding. Wat moet ik doen?

Helaas kan het gebeuren dat je tegen een foutmelding aanloopt. Wanneer je onderstaande scherm te zien krijgt, kun je proberen de pagina te refreshen. Met Windows kan dat door op Ctrl + F5 te klikken, met een Mac/Apple klik je op Apple + R of Cmd + R en met Linux druk je op F5.

Wanneer is de online helpdesk aanwezig?

Op vrijdag 5 maart vanaf 19:00 tot 23:00u.
Op zaterdag 6 maart en zondag 7 maart zit er tussen 10:30u en 22:30u iemand voor je klaar.

Ik heb een andere vraag

We proberen om via deze informatiepagina alles zo helder mogelijk uit te leggen. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een andere vraag hebt, of graag meer uitleg wilt. Tijdens het festivalweekend van 5, 6 en 7 maart is er een online helpdesk actief via onze eigen website. Vragen over kaartverkoop kunnen vanaf 22 februari gestuurd worden naar kaartverkoop@filmfestivalassen.nl. We proberen je mail zo snel mogelijk te beantwoorden.