Navigatie overslaan

KersVers 2023

TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: ENGELS


11
MAART 2023 | 13:00 UUR

11 MAART 2023 | 18:00 UUR

Een selectie van de beste korte films van afgelopen jaar. In KersVers zie je de beste vrouwelijke filmmakers van morgen. Zij maken kans op de IFA-prijzen voor Beste Nederlandse Film 2023, die wordt uitgereikt door juryleden Werner Borkes, Sanne Rovers en Omar Larabi.

About

Vacht
Madeleine Homan | Nederland | 6 min
Een meisje probeert contact te krijgen met haar zus, die bedekt is met een rare grijze vacht. Het is zacht en griezelig tegelijk. Het groeit tussen hen in en drijft ze verder uit elkaar.

Eos
Razan Hassan | Nederland | 6 min
In een stad gevuld met mensen die hun gezichten zijn vergeten en de connectie met zichzelf zijn kwijtgeraakt, onstaat een opstand door rebellen die tegen deze onderdrukking demonstreren. Binnen deze groep bevindt zich Eos, een jonge rebel, die gelooft dat er een andere manier moet zijn om tegen deze disconnectie met jezelf te vechten. Als Eos haar innerlijke kind volgt, leidt deze haar naar een magische plek waar ze zich weer met haar innerlijke zelf kan verbinden en zo de vloek van het masker verbreekt.

A Capella in D mineur
Malu Janssen | Nederland | 22 min
Op een warme zomeravond worstelen vier ouders met hun ouderschap, wanneer ze de onbezonnen vraag van hun verliefde kinderen samen moeten beantwoorden: mogen ze met seks beginnen? Ieder van hen wordt door de kwestie op een eigen manier geconfronteerd met hun ervaringen, projecties en hun ouderschap

De Nestvlieder
Martine van der Kolk | Nederland | 33 min
Nestblijver Cor zorgt al zijn hele volwassen leven voor zijn gehandicapte moeder Teuntje. Wanneer zus Hennie plots weer thuis komt wonen verliest hij de grip op zijn zorgvuldig uitgedachte zorgroutine. Hun tegenstrijdige visie op de zorg van hun moeder en hun verwijtende manier van communiceren leidt tot chaos. Hun grootste angst, namelijk de angst om Teuntje te verliezen, lijkt werkelijkheid te worden wanneer hun moeder tijdens de jaarlijkse paasbraderie opeens verdwenen is.

Baas in eigen zak
Lynn Deen | Nederland | 24 min
Wordt het niet tijd dat mannen Baas in eigen zak worden? In deze fragmentarische documentaire duiken we in drie verhaallijnen waarin jonge mannen de confrontatie aangaan met hun eigen vruchtbaarheid, verantwoordelijkheden en de man-vrouwverhoudingen die onze huidige maatschappij definiƫren.

Krijsende kinderen, slapeloze nachten en nooit meer spontaan een avondje stappen met je vrienden: Voor veel jonge mannen is de komst van een onverwachte baby de ultieme nachtmerrie. Je sluit hiermee een onbezorgde fase van je leven af. Een fase van aanklooien en opbouwen, van jong zijn.

Maar als het op seks aankomt, lijken mannen vooral te genieten van de lusten zonder de lasten. Vaak vertrouwen zij immers volledig op de anticonceptie die hun bedpartner gebruikt, wat hen in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst. Want in hoeverre kan je als man volledig vertrouwen op die ene one-night-stand? Hoeveel autonomie heb je als man over je eigen zaad? Zijn condooms en sterilisatie de enige twee opties om het heft in eigen hand te nemen?

LOUDER! SO I CAN HEAR YOU
Laura Bokhoven | Nederland | 30 min
In deze documentaire roadmovie zet een verborgen verhaal over de overleden vader van de filmmaakster een reis in het heden in gang. Onderweg vermengt het landschap zich met een poƫtische dialoog tussen vader en dochter en dienen voorbijgangers als raadgevers in het rouwproces en de zoektocht naar haar vaders verleden.

Jongen van hout
Eva Oosterveld | Nederland | 24 min
De veertienjarige Stijn belandde een jaar geleden in een crisis. Hij stopte met school en verbrak uit schaamte voor zijn situatie het contact met zijn moeder. Tijdens een leertraject bij een sociale werkplaats heeft hij openhartige gesprekken met zijn begeleider heeft over wat hij meemaakt, zijn onzekerheden en zijn toekomst.

Binnenkort hoopt Stijn weer naar school te gaan. Hij hoopt hiermee anderen te kunnen laten zien dat hij zijn leven heeft gebeterd en zijn omgeving trots te kunnen maken. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij weerstand moeten bieden tegen zijn patronen van vroeger.

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 13:00 uur
zaterdag 11 maart 2023 18:00 uur