Navigatie overslaan

Baas in eigen zak

Lynn Deen | Nederland | 24 min

11 MAART 2023 | 13:00 UUR

About

Wordt het niet tijd dat mannen Baas in eigen zak worden? In deze fragmentarische documentaire duiken we in drie verhaallijnen waarin jonge mannen de confrontatie aangaan met hun eigen vruchtbaarheid, verantwoordelijkheden en de man-vrouwverhoudingen die onze huidige maatschappij definiƫren.

Krijsende kinderen, slapeloze nachten en nooit meer spontaan een avondje stappen met je vrienden: Voor veel jonge mannen is de komst van een onverwachte baby de ultieme nachtmerrie. Je sluit hiermee een onbezorgde fase van je leven af. Een fase van aanklooien en opbouwen, van jong zijn.

Maar als het op seks aankomt, lijken mannen vooral te genieten van de lusten zonder de lasten. Vaak vertrouwen zij immers volledig op de anticonceptie die hun bedpartner gebruikt, wat hen in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst. Want in hoeverre kan je als man volledig vertrouwen op die ene one-night-stand? Hoeveel autonomie heb je als man over je eigen zaad? Zijn condooms en sterilisatie de enige twee opties om het heft in eigen hand te nemen?

Baas in eigen zak maakt deel uit van KersVers en is een film uit de selectie van de beste korte films van afgelopen jaar. In KersVers zie je de beste vrouwelijke filmmakers van morgen. Zij maken kans op de IFA-prijs voor Beste Nederlandse Film 2023, die wordt uitgereikt door juryleden Werner Borkes, Sanne Rovers en Omar Larabi.

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 13:00 uur