Navigatie overslaan

Anne+

NEDERLAND | 2021 | 94 MIN | VALERIE BISSCHEROUX
TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: GEEN


12
MAART 2022 | 16:15 UUR

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Anne (Hanna van Vliet) staat op het punt haar grote liefde Sara (Jouman Fattal) naar Montréal te volgen wanneer haar uitgever haar manuscript afkeurt. Het boek mist richting: wat wil Anne nou eigenlijk vertellen? Op zoek naar dat antwoord komt ze de non-binaire Lou (Thorn de Vries) tegen, die heel anders in het leven staat. Anne ontdekt dat niet alleen haar hoofdpersonage een koers in het leven mist: wat wil Anne nou eigenlijk zélf in het leven? Met vallen en opstaan slaat ze nieuwe wegen in. Ze bezoekt spetterende dragshows, sluit nieuwe vriendschappen en begint buiten de lijntjes te kleuren. Langzaam maar zeker vindt ze wat goed voelt. Ze herschrijft haar boek en maakt drastische keuzes voor haar hoofdpersonage. Toch weet Anne maar al te goed dat ze ook zelf knopen door moet hakken. Als je wilt dat dingen veranderen, zul je daar toch echt zelf wat aan moeten doen.

Het jonge, bevlogen team achter ANNE+ maakte de prettig vlot-geschreven serie eerst als webseries, waarna het werd opgepikt door de omroep en uitgezonden werd via NPO (ook online nog steeds te zien). Na het succes van de serie werd deze opgevold door een film die eerst in de Nederlandse bioscopen verscheen, en sinds half februari ook op Netflix te zien is - wereldwijd nog wel! Een fantastische prestatie van het creatieve team, dat bestaat uit vrouwelijke en queer filmmakers. ANNE+ is een lichtvoetige en zeer sympathieke film, waarin relaties en identiteit voorop staan en waar iedereen herkenning in kan vinden. Het belang van representatie kan niet genoeg benadrukt worden.

Na afloop van de vertoning is regisseur Valerie Bisscheroux aanwezig voor een nagesprek met het publiek. Lees hier het interview dat IFA met Hanna van Vliet en Valerie Bisscheroux deed.

Dit jaar nemen de makers van ANNE+ de IFA Trofee in ontvangst: regisseur Valerie Bisscheroux, scenarist Maud Wiemeijer en acteur/co-creator Hanna van Vliet. De IFA Trofee wordt tijdens de officiële opening van IFA op vrijdagavond 12 maart uitgereikt door IFA bestuursvoorzitter Wieke Paulusma.
Lees verder...

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 16:15 uur