Navigatie overslaan

Vier met ons 10 jaar DNK!

16 september 2022

Om te vieren dat De Nieuwe Kolk tien jaar bestaat draait IFA op zaterdag 24 september een we heel bijzondere film. Histórias (Found Memories) was namelijk niet alleen de openingsfilm van IFA 2012, maar ook de eerste IFA-film in het nieuwe gebouw van DNK!

Van 22 tot en met 25 september viert De Nieuwe Kolk haar 10-jarig bestaan met een gevarieerd programma, waaronder een speciale vertoning van de film Histórias (Found Memories) op zaterdag 24 september. Net als de andere jubileumfilms kan deze prachtige film voor een vriendenprijsje worden bezocht.

Histórias (Found Memories)

De tijd is al lang geleden gestopt in het afgelegen dorpje Jotuomba, eens het rijke centrum voor de omliggende koffieplantages in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hier woont de oude weduwe Madalena en enkele andere oude dorpsgenoten die de vroegere tijden nog hebben meegemaakt. Madalena voert routinematig de dagelijkse handelingen uit, zoals ze dat al jaren doet; de begraafplaats schoonhouden, luisteren naar de diensten van de priester en haar lunch delen met dorpsgenoten. Wanneer de jonge fotografe Rita het dorpje bezoekt, lijkt Madalena op te veren en wordt het invullen van haar dagen draaglijker. Beetje bij beetje verandert hierdoor het gedrag van Madalena en haar dorpsgenoten.

Histórias (Found Memories) draait eenmalig op zaterdag 24 september om 15:30 uur in Filmzaal 4 van DNK. De film zal worden ingeleid door Hesterliena Wolthuis. Kaartjes voor de vertoning zijn €5 p.p. en koop je hier.

Vorige artikel Volgende artikel