Navigatie overslaan

Top vijf best verkochte films

5 maart 2019

Nog maar een paar dagen, dan barst Internationaal Filmfestival Assen voor de 39e keer los in DNK. Hoog tijd voor een tussenstand van de vijf best verkopende films. De openingsfilm is inmiddels uitverkocht, wacht dus niet te lang met het kopen van je kaarten.

1. Lazzaro Felice
Een schitterende en ontroerende film vol tegenstellingen. Vroeger en nu en fictie en sociaal-realisme worden moeiteloos gecombineerd in deze dromerige en hoopvolle film van Alice Rohrwacher over Lazzaro, die eigenlijk veel te goed is voor de wereld.

Vrijdag 8 maart 20.00 uur | Uitverkocht
Zondag 10 maart 11.00 uur, met inleiding door Filmkrant.LIVE


2. The Favourite
Absurd, komisch kostuumdrama over de relatie tussen drie machtsbeluste vrouwen aan het 18e eeuwse hof van de Engelse koningin Anne. The Favourite was genomineerd voor maar liefst tien Oscars. Olivia Colman won voor haar rol een Oscar en Golden Globe voor Beste Actrice.

Zaterdag 9 maart 15.45 uur, met inleiding door Filmkrant.LIVE


3. Edie
Feelgoodfilm met grand dame van het Engelse theater Sheila Hancock, die als de 83-jarige Edie besluit haar jeugddroom na te jagen en te gaan bergbeklimmen in Schotland. Hoewel ze het alleen wil doen, sluit ze onderweg een onwaarschijnlijke vriendschap met een outdoorgids.

Zaterdag 9 maart 18.45 uur


4. Roma
Vanuit het perspectief van de jonge huishoudster Cleo zien we een levensecht, subtiel en emotioneel portret over de huishoudelijke strijd en de sociale hiërarchie te midden van de politieke onrust in het begin van de jaren zeventig in Mexico. Roma was genomineerd voor maar liefst tien Oscars en won er drie, waaronder die voor Beste Buitenlandse Film. Daarnaast heeft de film twee Golden Globes gewonnen en vier BAFTA’s.

Zaterdag 9 maart 20.45 uur


5. De Dirigent
Een indrukwekkend portret van Antonia Brico die een sterke ambitie heeft om dirigent te worden. Hoewel dit in het Amerika van de jaren twintig ondenkbaar is, laat ze zich niet uit het veld slaan. Tegen alle verwachtingen in wordt ze uiteindelijk de eerste vrouw die het Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeert.

Zondag 10 maart 16.00 uur, met nagesprek met regisseur Maria Peters, producent Dave Schram en hoofdrolspeler Christanne de Bruijn.


Vorige artikel Volgende artikel