Navigatie overslaan

Openingsfilm Internationaal Filmfestival Assen uitverkocht

5 maart 2019

De openingsfilm Lazzaro Felice van het Internationaal Filmfestival Assen op vrijdagavond 8 maart is uitverkocht. De film draait nog een keer op zondag 10 maart om 11.00 uur. Voor deze vertoning zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. ‘Dit is de eerste film die is uitverkocht, maar we gaan er vanuit dat er de komende week nog een paar volgen’, aldus programmeur Henriëtte Poelman.

Ook de verkoop van de kaarten voor The Favourite en Roma loopt erg goed. Beide films waren genomineerd voor tien Oscars. Roma sleepte daarvan drie in de wacht, waaronder die voor Beste Buitenlandse Film. ‘Een derde film die het goed doet is De Dirigent. Het is een indrukwekkend portret van Antonia Brico, een van de eerste vrouwelijke dirigenten’, vertelt programmeur Henriëtte Poelman. ‘Na de film kunnen bezoekers in gesprek met regisseur Maria Peters, producent Dave Schram en hoofdrolspeler Christanne de Bruijn.

Specials
Internationaal Filmfestival Assen heeft ook een aantal speciale vertoningen in het programma, waaronder Filmspecial De Omhelzing, The Price + Shoes met live muziek van Kevin Toma en Girl. ‘Bij Filmspecial De Omhelzing nemen Terschellinger Filmdagen je mee op reis. Je gaat met een bus naar een andere locatie waar je een verrassingsfilm te zien krijgt met een compleet programma eromheen. Je wordt echt in de watten gelegd. Het is een inspirerend geheel waarin wordt afgerekend met negatieve lichaamsbeelden. Het maakt je duidelijk dat je er helemaal oké uitziet, met welk lichaam dan ook’, aldus Poelman.

The Price + Shoes is een bijzondere vertoning van twee films van Loïs Weber, de eerste vrouwelijke regisseur, uit het begin van de vorige eeuw. Kevin Toma, filmjournalist bij de Volkskrant heeft hier speciaal muziek bij gecomponeerd en brengt dat live ten gehore. Eerder deed hij dit onder meer bij IFFR en Lowlands.

De derde bijzondere vertoning is de film Girl, die wordt gedraaid in het kader van IFA Perspectief. ‘Om deze film is veel te doen geweest. Het gaat over de vijftienjarige Lara. Ze is ballerina en is geboren in het lichaam van een jongen, maar wil een vrouw worden. Die transformatie en de worsteling is heel knap neergezet’, vertelt Poelman. ‘Na afloop van de film gaat verslaggever en columnist Rosa Timmer hierover in gesprek met een panel bestaande uit ervaringsdeskundigen en een socioloog.’

Vorige artikel Volgende artikel