Navigatie overslaan

Selectie en jury filmcompetities KersVers en Noordsterren bekend

23 januari 2022

KersVers en Noordsterren

Noordsterren is het podium voor alle filmmakers (v/m/x) uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. KersVers richt zich op vrouwelijke regisseurs of zij die zich als vrouw identificeren. De films van de genomineerde deelnemers worden tijdens het festivalweekend van IFA op 11, 12 en 13 maart vertoond waarna een vakjury de prijzen voor Beste Film en Beste Noordelijke Film uit, ook ontvangen de winnaars een leuke geldprijs die ze kunnen gebruiken bij de productie van een volgende film.

Vakjury en genomineerden

De vakjury bestaat deze editie uit Margje de Koning (artistiek directeur bij Movies that Matter), Lisa van der Waal (filmjournalist) en Harmen Jalvingh (uitvoerend producent bij Doxy Films).

De genomineerden in de competitie Noordsterren zijn:

Rebellious Silence - Nuria Zantman

Ada - Fabian Claes Jansen

Schervengericht - Hidde Muskee

Cornelia - Sander Blom

Litterbug - Frank Boxman

Zwarte Piste - Johanneke Dijkstra

De genomineerden in de competitie KersVers zijn:

Good Boy - Maria Ponomarova

DIENSTMEID #2 - Roxanne Stam

Vlekkeloos - Emma Branderhorst

MIST - Sophie Kalker

Yalda: De Langste Nacht - Faydim Ramshe

Programmeur KersVers en Noordsterren Hesterliena Wolthuis: “De selectie toont een mooie combinatie van films met verschillende culturen, achtergronden en motivaties. We kunnen niet wachten om ze te tonen en het publiek kennis te laten maken met verrassende en misschien ook onbekende en/of onbesproken onderwerpen.”

Masterclass

Voor zowel de deelnemers van KersVers en Noordsterren als het festivalpubliek organiseert IFA een Masterclass in samenwerking met Filmclub Groningen. IFA biedt (aspirerende) filmmakers zo de gelegenheid om een Nederlandse filmprofessional uit te horen over haar werk. Wat houdt dit precies in, en hoe pakt ze het aan? Het is een mooie gelegenheid om al je brandende vragen te stellen, tips te verzamelen en om te netwerken met andere filmmakers.

Vorige artikel Volgende artikel