Navigatie overslaan

Schrijf je in voor Het Beloofde Land!

12 december 2022

Wil jij een film schrijven of produceren? Dan is dit je kans. Voor het unieke ontwikkel- en productietraject Het Beloofde Land is Screen Talent NL namelijk op zoek naar filmideeën én (aspirant)producenten.

Het Beloofde Land is een nieuw ontwikkel- en productietraject voor filmmakers in Nederland. "Uniek in zijn soort," zegt Joris Hoebe van Screen Talent NL, "want het is de eerste keer in 150 jaar filmgeschiedenis dat het Filmfonds investeert in Friese, Drentse, Groningse en natuurlijk ook Limburgse en Brabantse film(makers)." Deze eerste editie draait dan ook specifiek om makers en verhalen die geworteld zijn in deze regio's.

"Voor alle filmmakers die vinden dat er te weinig gebeurt in het Noorden en gefrustreerd zijn dat alles in de Randstad blijft hangen, is dit het moment om verantwoordelijkheid te nemen en ambitie te tonen!"

Het traject bestaat uit twee fases. De eerste fase betreft een open call voor fictiefilmmakers met ideeën rondom het centrale thema ‘Het Beloofde Land’. Dat houdt in: “urgente, eigentijdse en eigenzinnige verhalen geworteld in de snel veranderende maatschappij en wereld van nu.” Ideeën voor zowel korte- (8-13 minuten) als mid-length-producties (40-50 minuten) worden geaccepteerd, maar de open call voor mid-length-producties geldt alleen voor de Noordelijke provincies en Limburg. Daarnaast is er ook een open call voor (aspirant)producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant, Drenthe, Friesland en Groningen. De producenten die uit de aanmeldingen worden geselecteerd krijgen de kans zich te verdiepen in het (AV-)productievak.

In de tweede fase worden namelijk de filmplannen gerealiseerd. Uit alle inzendingen worden twaalf korte en vier mid-length-filmplannen geselecteerd. Tijdens het ontwikkeltraject (februari – april 2023) worden deze plannen aangescherpt en de filmmakers gekoppeld aan producenten uit de regio’s. Uiteindelijk worden drie tot zes kortefilmplannen en twee mid-length-filmplannen daadwerkelijk gerealiseerd.

Inschrijven kan vanaf 2 januari 2023 tot uiterlijk 9 januari 2023 om 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over Het Beloofde Land op de website van Screen Talent NL.

Fotocredit: Strictua/Limburg Film Office

Vorige artikel Volgende artikel