Navigatie overslaan

KersVers-film Yalda op DocuDonna

7 december 2022

Aankomend weekend vindt de vierde editie van het Italiaanse filmfestival DocuDonna plaats in het Toscaanse Massa Marittima. Op 9, 10 en 11 december bekijk je hier bijzondere documentaires van onder andere Nederlandse bodem. Afgelopen jaren werkte IFA al samen met DocuDonna in hun gedeelde missie om vrouwelijke regisseurs een podium te geven en hun positie in de filmwereld te versterken.

Het focusprogramma van DocuDonna is dit jaar Focus Iran – Female Figures in Contemporary Iran. Hier draait onder andere Radiograph of a Family (Firouzeh Khosrovani, 2020), die eerder te zien was in het programma Women Make Film van IFA i.s.m. Forum Groningen. Daarnaast heeft IFA zelf de korte documentaire Yalda: de langste nacht van Faydim Ramshe aangedragen, die tijdens IFA 2022 te zien was in de kortefilmcompetitie KersVers.

"Dertien jaar na haar emigratie naar Nederland worstelt documentairemaker Faydim Ramshe met heimwee naar haar vaderland Iran. Ze moet haar keuze om terug te emigreren heroverwegen als haar broertje haar om hulp vraagt met de voorbereidingen van zijn emigratie naar Nederland."

Yalda: de langste nacht is op zondag 11 december te zien op DocuDonna en digitaal bij NPO3.

Vorige artikel Volgende artikel