Navigatie overslaan

Inschrijvingen KersVers en Noordsterren 2024 geopend

9 oktober 2023

De inschrijving voor de kortefilmcompetities KersVers en Noordsterren is geopend! Met deze kortefilmcompetities geeft IFA ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers en filmtalent uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 44e editie van Internationaal Filmfestival Assen (7 t/m 10 maart 2024). Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, tussen 1 en 45 minuten lang, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2022 en 1 december 2023. Een professionele jury bepaalt wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. De competities zijn een mooie gelegenheid voor filmmakers om hun film aan een groter publiek te laten zien en voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse filmfestivalwereld. De twee winnende regisseurs ontvangen naast een trofee ook een geldbedrag van €1000 om bij te dragen aan een volgend project.

KersVers en Noordsterren

Sinds 2015 is KersVers het jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Beginnende (semi-)professionele filmmakers uit heel Nederland die zich als vrouw of vrouwelijk identificeren, kunnen hun films inzenden voor KersVers. Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. IFA stimuleert hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers (v/m/x) De films mogen focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

Meerdere KVNS-winnaars zijn sinds hun inzending in de prijzen gevallen. Zo won 2022 KersVers-winnaar Emma Branderhorst onlangs een Gouden Kalf met haar korte film Ma Mère et Moi en mocht Joren Molter, winnaar van Noordsterren 2019, dit jaar het Nederlands Film Festival afsluiten met zijn film Zomervacht.

Winnaar KersVers 2023 Vacht van Madeleine Homan

Winnaar Noordsterren 2023 Jäger van Julian Verkerk

Klik hier voor de inschrijfformulieren en het reglement van KVNS 2024.

Vorige artikel Volgende artikel