Navigatie overslaan

De hele maand november IFA-voorpret!

3 november 2023

Nog ruim vier maanden te gaan tot IFA 2024, maar wij zijn al helemaal in de stemming. In november geniet je namelijk niet alleen van IFA-films op het Noordelijk Film Festival en IDFA, maar ben je wederom welkom bij alweer de tweede IFA Presenteert van het seizoen. Je leest hieronder welke IFA-films je in november kunt bekijken.

The Albanian Virgin op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden

Luana woont in een Albanees dorp dat oude tradities strikt in ere houdt. Haar vriendschap met Agim, zoon van communisten, groeit uit tot prille liefde, maar als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag ze niet kiezen met wie ze trouwt. Ze ontmoet de man die haar familie voor ogen heeft en snel wordt duidelijk dat ze als vrouw alleen maar moet gehoorzamen. Luana voelt zich gedwongen om een andere oude traditie te volgen: ze zweert om niet te trouwen en als man door het leven te gaan, in de strijd voor haar familie, haar eigen keuzes en haar vrijheid.

IFA-programmeur Hilde leidt deze film op 10 en 11 november in. Klik hier om kaarten te kopen.

Smoke Sauna Sisterhood op het IDFA in Groningen

Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen om zich onder te dompelen in rituelen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare universele verhalen en ervaringen en tonen zo een intiem samenkomen waar zweetdruppels, water en tranen versmelten.

De bijzondere traditie van deze rooksauna staat op de Unesco culturele erfgoedlijst en Smoke Sauna Sisterhood won talloze prijzen op filmfestivals als Sundance en CPH:DOX.

IFA-artistiek leider Henriëtte leidt de film op 17 en 18 november in. Klik hier om kaarten te kopen.

IFA Presenteert: May December in DNK te Assen

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te bestuderen voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien.

IFA Presenteert deze film op 30 november om 19:30 uur in DNK. Klik hier om kaarten te kopen.

Vorige artikel Volgende artikel