Navigatie overslaan

IFA Presenteert: Past Lives

26 september 2023

IFA Presenteert is terug! In samenwerking met DNK programmeert IFA regelmatig een arthouse-film met inleiding, nagesprek of bijzondere gast. Tijdens de eerstvolgende editie op 5 oktober 2023 is het veelgeprezen Past Lives van regisseur Celine Song te bewonderen.

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Past Lives werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop en voorgaande edities van IFA Presenteert.

Vorige artikel Volgende artikel