Navigatie overslaan

Inschrijving KersVers Noordsterren geopend!

15 oktober 2020

Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor de kortefilmcompetities KersVers en Noordsterren van het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA). Met de programma’s geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 41e editie van IFA (5 t/m 7 maart 2021). Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2019 en 1 december 2020. Een professionele jury bepaalt wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Vorig jaar maakten de geselecteerden van KersVers Nederland en Noordsterren kans op €500 huurtegoed bij BudgetCam.

KersVers
In 2015 is begonnen met het jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Door het grote succes kreeg KersVers vanaf 2016 ook een internationale focus. Echter is gekozen om vanaf 2020 de focus terug te brengen naar een nationaal niveau, om hier verder in te kunnen ontwikkelen. Beginnende (semi-)professionele, uitsluitend vrouwelijke regisseurs uit Nederland, kunnen hun films inzenden voor KersVers.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. IFA stimuleert hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, ongeacht gender. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

Winnaars 2020:
KersVers 2020: Bloeistraat 11 van Nienke Deutz
Noordsterren 2020: Eindbaas van Fedde Hoekstra

Zie voor reglement en inschrijfformulieren: http://filmfestivalassen.nl/shortfilm/
Foto: KersVers Noordsterren 2020 (© Knelis)

Vorige artikel Volgende artikel