Navigatie overslaan

IFA zoekt penningmeester

19 juli 2023

Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film vindt van 8 t/m 10 maart 2024 voor de 44ste keer plaats. In de aanloop naar de volgende editie zijn wij op zoek naar een penningmeester. Je leest hieronder of op onze website meer over de vacature.

IFA ZOEKT BESTUURSLID (PENNINGMEESTER, v/m/x)

Internationaal Filmfestival Assen is een van de oudste filmfestivals met een (intersectionele) feministische traditie in Europa. IFA is het enige festival in Nederland waar vrouwelijke filmmakers centraal staan. We geven voorrang aan films verteld vanuit het vrouwelijke perspectief en zetten ons het hele jaar in om verhalen te delen die stereotiepe sekse- of genderrollen bevragen of doorbreken. Dit doen we met gave samenwerkingspartners en natuurlijk met jou. Alleen samen maken en houden we deze belangrijke maatschappelijke thema’s zichtbaar en bespreekbaar.

Het bestuur ziet toe op de directie van IFA, die bestaat uit twee (fantastische) personen: een zakelijk leider en een artistiek leider. Het festival wordt georganiseerd met ondersteuning van de Provincie Drenthe, Gemeente Assen, het Filmfonds, aangevuld met andere subsidies. Het bestuur komt minimaal 5 keer per jaar bij elkaar en vergadert in Groningen of Assen. Het betreft een onbezoldigde functie.

Voor een bestuurslid is het belangrijk om te:

- Beschikken over wat bestuurlijke ervaring als penningmeester of hierin wil leren, bij voorkeur bij een (non-)profit organisatie

- Kunnen besturen op hoofdlijnen en de balans te houden tussen kritisch vragen stellen en constructief samenwerken

- Kunnen beoordelen hoe goed strategische uitgangspunten zijn door kritische vragen te stellen en zo de organisatie een spiegel voor te houden

- Kunnen samenwerken in een team

Wij zoeken een penningmeester die:

- De artistieke missie van IFA onderschrijft

- Een visie heeft of wil ontwikkelen op de rol van vrouwen voor en achter de schermen in films, en geniet van alles wat IFA te bieden heeft

- Zichzelf is en plezier heeft in deze functie

Concrete taken van de penningmeester van IFA zijn bijvoorbeeld:

- Verrichten betalingen; opstellen jaarrekening; belasting aangifte doen

- Contracten medewerkers opstellen

Twijfel je of je geschikt bent voor deze vacature? Of herken je niet in de hierboven geschetste profielen? Dan willen we je aanmoedigen alsnog contact met ons op te nemen.

IFA vindt het belangrijk dat ons publiek en team zich herkent en vertegenwoordigd ziet. Bovendien vinden wij dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten onze denk- en maakkracht vergroot. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het bestuur versterkt.

Wil je solliciteren op deze vacature? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar info@filmfestivalassen.nl o.v.v. sollicitatie bestuur.

Vorige artikel Volgende artikel