Navigatie overslaan

IFA zoekt programmeur, productieleider en medewerker educatie & jongeren

13 juni 2023

Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film vindt van 8 t/m 10 maart 2024 voor de 44ste keer plaats. Dit jaarlijkse, driedaagse festival met een sterke, actuele (inter)nationale programmering wordt georganiseerd door een klein bevlogen team van jonge zzp-professionals. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door hun talent te stimuleren en een podium te bieden. Het is één van de oudste filmfestivals met een feministische traditie in Europa, het enige festival met een dergelijke oriëntatie in Nederland en één van de weinige structurele vertoners van art house-films in Drenthe.

In de aanloop naar de volgende editie zijn wij op zoek naar een programmeur, een productieleider en een medewerker educatie & jongeren. Je leest hieronder of op onze website meer over de vacatures.


Programmeur (v/m/x)

Het programmeursteam bestaat uit de artistiek leider en twee tot drie programmeurs. Samen stellen ze het filmprogramma samen, de verdieping rondom de films, het talentprogramma en de kortefilmcompetities en de programmering binnen de pijler Contour, dat zich tijdens het festival buiten de zalen afspeelt. Je kijkt hiervoor uiteraard een groot aantal films, en overlegt regelmatig met je mede-programmeurs: of en hoe de films in het programma passen, welke verdieping, gast of samenwerking passend is en hoe de beste vertaling naar marketing (filmteksten) gemaakt kan worden. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën, wat zich niet per se beperkt tot het festivalweekend.

De functie is parttime (gemiddeld 2 dagen p/wk) waarbinnen jouw inzet varieert, met een piek tussen half november en eind januari. Ook ben je in de week voorafgaand aan het festival en tijdens IFA zelf (8-10 maart 2024) beschikbaar.


Productieleider (v/m/x)

Als productieleider fungeer je als ‘spin in het web’ bij de organisatie van het festival in maart en de samenwerkingen door het jaar heen. Je bent betrouwbaar, communicatief en kunt goed samenwerken. Je onderhoudt nauw contact met de artistieke en zakelijke leiding zorgt voor een stevige praktische en logistieke basis voor het hele team. Je werkt samen met de medewerker boekingen en logistiek, stuurt de vrijwilligerscoördinator aan en stemt praktische zaken af met De Nieuwe Kolk (hoofdlocatie van het festival). Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en aansturing van publieks- en crewcatering, hospitality, technische en facilitaire zaken en aankleding.  

De functie is parttime (gemiddeld 2 dagen p/wk) waarbinnen jouw inzet varieert, met een piek tussen januari en begin maart. Ook ben je in de week voorafgaand aan het festival en tijdens IFA zelf (8-10 maart 2024) beschikbaar.


Medewerker educatie & jongeren (v/m/x)

Je bent als medewerker educatie & jongeren onderdeel van het programmeursteam, dat bestaat uit de artistiek directeur en twee programmeurs. Vanuit IFA werk je met de Filmhub Noord-projectleider in Drenthe aan de proeftuin 2023/2024, waarbinnen VO (en een enkele PO) scholen onderzoeken hoe filmeducatie verankerd kan worden in hun onderwijs. Je gaat contacten aan en onderhoud deze met scholen, docenten en filmmakers die filmlessen ondersteunen.

Daarnaast begeleid je een aantal jongerenprojecten, zoals de op te zetten jongerenjury tijdens IFA 2024 en PABO-studenten die een lesprogramma rond IFA ontwikkelen. Je bent aanspreekpunt voor schoolvoorstellingen (film + verdieping) in DNK, die je samenstelt en begeleidt. Ook denk je mee over toekomstige educatieplannen en er is veel ruimte voor eigen inbreng en werkwijze, waarbij je regelmatig overlegt en meekijkt met de artistiek leider en de programmeurs. 

De functie is parttime (gemiddeld 1 dag p/wk) waarbinnen jouw inzet varieert, met een piek tussen januari en begin maart. Ook ben je in de week voorafgaand aan het festival en tijdens IFA zelf (8-10 maart 2024) beschikbaar.

Vorige artikel Volgende artikel