Navigatie overslaan

IFA tipt: Framed in het Forum Groningen

1 juni 2023

Op 2, 3 en 4 juni 2023 organiseert Forum Groningen het animatiefilmfestival Framed, dat naast korte én lange animatiefilms (waarvan sommige nog niet eens in de bioscoop te zien zijn) ook masterclasses en interessante gesprekken met (inter)nationale makers op het programma heeft staan. IFA tipt natuurlijk graag een aantal films die komend weekend te bewonderen zijn op Framed.

Framed X IFA: My Love Affair With Marriage (2022)
My Love Affair With Marriage wordt in samenwerking met IFA gepresenteerd op Framed. Deze bijzondere film van de uit Letland afkomstige Signe Baumane is, naast een bijzondere mix van verschillende animatiestijlen én muziek, een komische en heel eigenzinnige semi-autobiografische verkenning van liefde, seks en gender, en de neurobiologische processen daarachter. Bij de voorstelling van zaterdag 3 juni is filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch aanwezig voor een inleiding.

Vrijdag 2 juni | 19:30 uur
Zaterdag 3 juni | 15:45 uur (met inleiding)Openingsfilm Titina (2022)
Prachtig Noors-Belgisch animatie-epos gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de eerste zeppelin reis naar de Noordpool. Centraal staat Titina: de eerste - en laatste - fox terriër op de Noordpool. De openingsfilm wordt op vrijdag 2 juni ingeleid door de makers: Kajsa Næss en Marie-Laure Guisset.

Vrijdag 2 juni | 20:00 uur (openingsfilm met inleiding)
Zaterdag 3 juni | 09:45 uur
Zondag 4 juni | 11:00 uur

Your Name (2016)

Anime-meesterwerk en wereldwijd box-office succes van Makoto Shinkai. Een overweldigende body-swapromance waarin tijd, het lot en de liefde van twee zielsverwanten samenkomen. Bij de voorstelling van zondag 4 juni is Tess Wiskerke, anime-curator van het Kaboom Animation Festival, aanwezig voor een inleiding.

Zondag 4 juni | 13:30 uur (met inleiding)


Marcel the Shell With Shoes On (2022)
De ideale mood-boosting film, deze hartverwarmende komedie over de vriendschap tussen een man en een klein, schattig schelpje. Marcel the Shell with Shoes On is gebaseerd op Dean Fleischer Camp en Jenny Slate’s populaire korte films en succesvolle boeken.

Vrijdag 2 juni | 16:45 uur
Zaterdag 3 juni | 21:00 uurNayola (2022)
Prachtige magisch realistische bioscoopfilm van José Miguel Ribeiro vertelt het verhaal van drie generaties vrouwen die geraakt worden door oorlog. Producent Arnoud Rijken van ilLuster is bij de voorstelling aanwezig voor een inleiding en nagesprek. Het gesprek wordt geleid door Thomas van den Berg.

Zondag 4 juni | 15:45 uur (met inleiding en nagesprek)

Aurora's Sunrise (2022)

Meeslepende animatiedocumentaire van Inna Sahakyan over de tragische en uitzonderlijke levensloop van Aurora Mardiganian, die de Armeense genocide ontkwam en daarna in Amerika beroemd werd door een Hollywoodfilm over haar leven. Aurora's Sunrise was ook te zien op IFA 2023 en eindigde op de derde plek in de publiekswaardering.

Zaterdag 3 juni | 10:00 uur


Bekijk hier het volledige programma van animatiefilmfestival Framed in het Forum Groningen.

Vorige artikel Volgende artikel