Navigatie overslaan

De kaartverkoop is gestart!

23 februari 2021

IFA vindt dit jaar geheel online plaats en we introduceren daarom niet alleen een volledig online programma, maar ook een virtuele foyer, een webshop met merchandise en samenwerkingsinitiatieven met Assense horeca die festivalpakketten en driegangenmenu’s bij je thuis bezorgen. Lees snel verder!

Digitale Foyer en IFA online
Ons programma
is dit jaar helemaal online. Dit is nieuw en spannend, maar biedt ook kansen. Zo introduceren we speciaal voor deze speciale editie een digitale foyer. Met een zelfgekozen avatar wandel je door de virtuele foyer van DNK en kun je met andere bezoekers chatten, het programma bekijken, jouw festivalbox en/of filmmaaltijd bestellen en nog veel meer. De digitale foyer is een paar dagen voor het festival al te bezoeken via onze website. Meer over de digitale foyer is te vinden zijn op de IFA online pagina, waar alle praktische informatie over deze online editie te vinden is.

Festivalpaketten en merchandise
Om het festivalgevoel letterlijk bij je thuis te bezorgen bieden we dit jaar ook voor het eerst IFA-merchandise aan in onze nieuwe webshop. Scoor bijvoorbeeld een gave shopper of een set IFA-ansichtkaarten. Niet alleen handig en leuk voor jezelf, maar ook leuk om iemand cadeau te doen!

Het is ook mogelijk om festivalpakketten voor het festivalweekend op 5, 6 en 7 maart te bestellen. In samenwerking met Grand Cafe ’t Wapen bestel je bijvoorbeeld een (vegetarisch) driegangenmenu of lunchbox. Bij Drentse Schatten kun je kiezen uit twee verschillende IFA festivalboxen! Deze boxen zijn bovendien door het hele land te bestellen.

Limited Edition IFA Shopper

Voorpremières en samenwerkingen
Ook dit jaar trakteert IFA hun bezoekers niet alleen op mooie filmtitels, maar ook op gave voorpremières van films die nog (bijna) nergens anders in Nederland te zien zijn. Zo verschijnt de openingsfilm Kuessipan pas in april in de Nederlandse bioscopen. Ook de films Sweat en Le Milieu de L’Horizon (tevens onze vriendenfilm) zijn nog niet eerder in Nederlandse bioscopen of op streamingdiensten vertoond.

Zoals ieder jaar werkt IFA ook dit jaar weer met verschillende andere festivals en initiatieven samen. In samenwerking met DocuDonna bieden we verschillende korte documentaires aan. Wij de Dingen van Nathalie Faber is daar een van. Haar film over de relatie tussen mensen en hun dagelijkse dingen was al te zien op de allereerste van DocuDonna, maar is nu ook bij IFA te bekijken. Waterproof, over vrouwelijke loodgieters in Jordanië, wordt aangeboden in samenwerking met Hivos: ‘Hivos gelooft in moedige mensen. Samen met hen strijden we voor gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen, en verzetten we ons tegen machtsmisbruik. We werken met activisten, journalisten, ondernemers, kunstenaars en innovatieve organisaties in meer dan veertig landen.’

Masterclass, inleidingen en Q&A’s
Om bij elke film toch digitaal verdieping te geven, vindt er voorafgaand aan bijna alle films uit het programma een vraaggesprek plaats met de samenwerkingspartner die de film aanbiedt of is er een vooraf opgenomen videoboodschap van de regisseur te zien. Naast films kent het programma van IFA ook andere programma-onderdelen. IFA Perspectief, bijvoorbeeld, waarin dit jaar samen met Vamba Sherif (schrijver van o.a. De Zwarte Napoleon), Gerlinda Heywegen (programmamaker en te zien in ons programma Decolonizing Pictures) en Nouchka van Brakel (regisseur, Van de koele meren des doods), onder leiding van moderator Lotje IJzermans (VPRO’s Nooit Meer Slapen) gepraat wordt over het Oscarwinnende The Piano.

Voor de echte IFA-fans en filmkenners die niet tot 5 maart kunnen wachten, wordt er op dinsdag 2 maart een filmquiz gehouden met Vera Zienema. Filmmakers (en andere geïnteresseerden) kunnen een gratis masterclass van Saskia Diesing bijwonen. Ook wordt de winnaar van talentprogramma’s KersVers en Noordsterren gekozen en kunnen filmmuziekliefhebbers hun hart ophalen met The sound of Maya Deren by Kinetophone. Tijdens IFA 2021 voert Kinetophone live originele muziek uit bij Maya Derens Meshes of the Afternoon (1943), At Land (1944) en Ritual in Transfigured Time (1946), te volgen via livestream.

Kaartverkoop
Kaarten kopen kan per film en/of programma-onderdeel. Een regulier filmticket online kost €8,50. Kaarten voor de kortefilmcompetities KersVers en Noordsterren kosten €6,50. Als Vriend van IFA krijg je op elk kaartje €1,50 korting (en €0,50 korting op de korte films).

Vorige artikel Volgende artikel