Navigatie overslaan

IFA-podcast zoekt studerende filmliefhebber (18/19 jaar)

6 november 2023

Ben jij een student in de richting Kunst, Cultuur en Media (KCM) met interesse in film en lef om stereotiepe genderrollen uit te dagen? Het International Filmfestival Assen (IFA) nodigt je uit om deel te nemen aan een intergenerationele podcast waarin de hit Barbie wordt besproken.

Over IFA

De 44e editie van ons jaarlijkse filmfestival vindt plaats van 7 tot en met 10 maart in Assen. Ons programma richt zich op de rol van vrouwen in film; zowel in de filmindustrie als in de hedendaagse maatschappij. Dit doen we door films te programmeren die een ander perspectief hebben dan dat wat momenteel dominant is in de westerse film en maatschappij. Naast films bieden we talkshows, podcasts en een programma rond andere disciplines zoals literatuur, muziek en beeldende kunst. In de schijnwerpers staat komende editie het gesprek tussen verschillende generaties.

Het doel van de podcast

In onze podcast willen we een dialoog op gang brengen tussen verschillende generaties over de film Barbie. Hoe kijken deze generaties, die verschillende feministische golven meemaakten, tegen deze film aan? Hoe verschilt de interpretatie van een twintiger ten opzichte van een zestigjarige? Wat valt ze het meest op in de film? Welke lessen kunnen ze van elkaar leren?

Naar wie zijn we op zoek?

We zijn op zoek naar een eerste- of tweedejaars KCM-student van 18 of 19 jaar met interesse voor film en het doorbreken van stereotiepe sekse- of genderrollen. Goede beheersing van de Nederlandse taal, sterke communicatieve vaardigheden en een ontvankelijke houding zijn essentieel. De podcastopname duurt ongeveer 2-3 uur en de uiteindelijke aflevering duurt tussen de 30 en 60 minuten. We nemen op 7 december vanaf 11:30 de podcast op in DNK in Assen en brengen de podcast eind december uit op populaire platforms.

Doe mee

Wil jij de stem van jouw generatie zijn? Aarzel dan niet! Vul het deelnameformulier in en we nemen contact met je op om te bespreken hoe jij mee kan doen met dit intergenerationele filmgesprek. Je krijgt voor je inzet een uitnodiging met +1 voor de opening en vrijkaarten voor het IFA 7 tot en met 10 maart 2024.

Duik samen met ons in de wereld van Barbie.

Klik hier om je aan te melden.

Vorige artikel Volgende artikel