Navigatie overslaan

Bezoek IFA in DNK of kijk online! Hier vind je alle praktische informatie over onze programmering in DNK, ons aanvullende online aanbod en de kaartverkoop

Kaartverkoop

Hier vind je alle informatie over kaartverkoop en ticketinformatie

Online aanbod

Lees hier meer over ons online aanbod.

Technische checklist

Doe hier de technische checklist.

Waar en wanneer is IFA?

De 42ste editie van IFA vindt plaats op 11, 12 en 13 maart in de bioscoop van DNK te Assen:

DNK
Weiersstraat 1
9401 ET Assen

De deuren van DNK openen op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart om 10:00u

Daarnaast zijn er op zaterdag 12 maart twee filmvertoningen in het Drents Archief. Deze locatie ligt tussen het station en DNK, op 5 minuten loopafstand (zie route):

Drents Archief
Brink 4
9401 HS Assen

Daarnaast organiseren we op 8 maart twee filmvertoningen in Groningen. Tickets voor deze films koop je via de websites van de locaties zelf:

VERA Zienema: Oosterstraat 44, Groningen (info en tickets)
Het Forum: Nieuwe Markt 1, Groningen (info en tickets)

Routes en parkeren

DNK ligt aan de rand van het stadscentrum van Assen en is zowel met het openbaar vervoer, de fiets als de auto makkelijk bereikbaar.

DNK is 10 minuten lopen vanaf het station Assen; het Drents Archief ligt ongeveer halverwege. Er gaat een goede busverbinding: met stadsbus 1 of bus 50 ben je binnen twintig minuten bij DNK.

De DNK fietsenkelder is bereikbaar via de Vaart Noordzijde. Stallen is gratis.

De ingang van de parkeergarage onder Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk is aan de Weiersstraat 1. Tarief: € 0,50 per 14 minuten, met een maximum van € 6,- per dag.

Catering

We zijn hard aan het werk met de catering tijdens het festivalweekend, nu (pas) duidelijk is dat de coronamaatregelen horeca weer toestaan! Natuurlijk kun je aan de bar van DNK zoals altijd koffie, drankjes en popcorn halen, en zorgen we er daarnaast voor dat je echt niet hongerig in het donker hoeft te zitten.

Zo kun je op het moment dat je via de site een filmkaartje koopt, ook gelijk een broodje bestellen om tijdens het festival af te halen aan de bar van DNK. Of haal bij de foodtruck voor de deur heerlijke Portugese hapjes; die mogen gewoon mee de zaal in (of eet ze op in de foyer).

Uitgebreider lunchen of dineren? Daar is rond lunch- en dinertijd regelmatig ruimte voor, en vlakbij DNK zitten een paar hele fijne restaurants, zoals Grand Café ‘t Wapen. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer op tijd!

Overnachten

In Assen zijn verschillende hotels en bed and breakfastlocaties waar je kunt overnachten, bijvoorbeeld in Hotel de Jonge in het centrum van Assen en op loopafstand van de bioscoop in DNK. Op de website van VVV Assen vind je een overzicht.

Omtrent COVID-19

DNK en IFA volgen te allen tijde de op het moment geldende richtlijnen van het RIVM. Ook waken we ervoor dat dat iedereen die bij het festival betrokken is, deze richtlijnen volgt en respecteert, zodat we iedereen een fijn en veilig bezoek kunnen bieden. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Dagen tot IFA

Voorpret