Navigatie overslaan

IFA Online FAQ

Naast het programma in DNK kun je gedurende het festivalweekend een select aantal films óók online bekijken. Niet het hele programma is online te zien; per dag bieden we een andere, kleine selectie aan, dus let goed op voor welke dag jouw online filmticket geldig is!

Kaartverkoop

Koop je tickets hier!

Ticketprijzen

€6,50 Ticket voor een online film
€5,00 Ticket voor de online blokken van KersVers en Noordsterren

Online films

Per dag hebben we tot vier filmblokken voor je klaarstaan, van films die óók in DNK worden vertoond! Fictie, documentaire, korte films - elke dag is er een ander aanbod. Hier kun je zien wanneer welke films wanneer online te zien zijn.

Na aankoop ontvang je van ons je ticket in de mail. In deze mail staan twee dingen: een toegangscode en een link. Als je op de link klikt, ga je direct naar het door jou gekochte programma-onderdeel of film, je hebt vervolgens direct toegang. Ga je via ons programma overzicht op de website naar een film of programma-onderdeel waar jij een kaartje voor gekocht hebt? Dan kun je de toegangscode uit de mail invoeren.

Per dag is er online een andere selectie films te bekijken. Let dus goed op op welke dag de door jou gekozen film draait. De films hebben op de dag dat ze online te zien zijn géén vaste aanvangstijd, zoals in de zaal in DNK, maar de periode waarin je de films kunt instarten is niet onbegrensd. Je hoeft dus niet de film te kijken direct nadat je jouw ticket hebt gekocht. Je kunt de film pauzeren, maar vanaf het moment dat je op PLAY klikt heb je vier uur om de film te bekijken.

Vaker kijken

Met een ticket heb je toegang tot één volledige vertoning van de film, je huurt de film dus niet voor de hele dag. Als de film langer duurt dan de tijd die je aan het einde van de dag nog beschikbaar hebt, dan kun je de film wel afkijken maar niet opnieuw instarten wanneer de tijd is verlopen. Je kunt dus niet je browser refreshen of de stream opnieuw openen als je een technisch probleem hebt.

Uitverkocht

Voor elke vertoning online geldt een ruime maximale capaciteit, die een stuk groter is dan het aantal stoelen in de reguliere zalen in DNK. Maar de hoeveelheid beschikbare tickets is niet oneindig, dus als je er zeker van wilt zijn dat je een film kunt zien, kun je het beste op tijd je tickets kopen.

Buiten Nederland

De films in het programma van IFA 2022 kunnen alleen in Nederland bekeken worden, niet wereldwijd.

Casten

Kan ik films ook casten, op een extern scherm kijken of een beamer/projector gebruiken?In principe kun je de film ook casten of op een extern scherm of beamer/projector bekijken. Kijk daarvoor op onze technische checklist.

Andere vraag

We proberen om via deze informatiepagina alles zo helder mogelijk uit te leggen. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een andere vraag hebt, of graag meer uitleg wilt. Stuur hiervoor een bericht via het gele tabje op onze site (rechterkant van je beeldscherm), kom tijdens IFA langs bij de infobalie in DNK of stel je vraag tijdens het festivalweekend aan onze online helpdesk (ook te bereiken via het gele tabje op de website).

Openingstijden online helpdesk

Vrijdag: 19:00 - 23:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 23:00 uur
Zondag: 10:00 - 23:00 uur