NEDERLAND | 80 MIN

KersVers (Nederland)

Het IFA wil een podium zijn voor onontdekt talent. Tijdens het festival kun je onder de noemer KersVers prachtige films bekijken van (nog) onbekende vrouwelijke filmmakers uit Nederland en België. De makers kunnen de prijs voor beste Nederlandse film (500 euro huurtegoed bij Budgetcam) en de prijs voor beste Belgische film (300 euro) winnen. Juryleden Rosan Breman (Movies that Matter On Tour), David Stroband (filmdeskundige) en Saskia Jeulink (regisseur) reiken de prijzen uit na iedere vertoning.

 

The Origin of Trouble
Tessa Louise Pope / 29 min. / Nederland, 2016
In deze documentaire gaat een nieuwsgierige dochterop zoek naar de oorzaken achter de afwezigheid van haar vader.

In de lift
Margriet Privee / 14 min. / Nederland, 2015
Paul en Eva komen in deze tragikomedie samen vast te zitten in een lift. Ze blijken hetzelfde probleem te hebben: ze zien het leven niet meer zitten.

Depart at 22
Wiep Teeuwisse / 4 min. / Nederland, 2015
Animatiefilm over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam en de angst daarvoor. De poëtische tekenstijl en muziek verzachten de aftakeling, maar verdoezelen deze niet.

Grijs is ook een kleur
Marit Weerheijm / 27 min. / Nederland, 2016
Coming-of-age-drama waarin een 11-jarig meisje probeert om haar depressieve oudere broer gelukkig te maken. Wanneer dit dreigt te mislukken, schiet een vreemde, engelachtige man haar te hulp.

Giraffe
Janne Schmidt / 7 min. / Nederland, 2016
In het callcenter waar Elsa werkt, zorgt de ongewone wens van een beller ervoor dat de omzet rap daalt. De werknemers kunnen er namelijk niet aan voldoen. Na veel oefenen denkt Elsa de oplossing te hebben.