Navigatie overslaan

Petite Maman

FRANKRIJK | 2021 | 72 MIN | CÉLINE SCIAMMA
TAAL: FRANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS


13 MAART 2022 |
16:15 UUR

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje, waardoor Nelly begint te begrijpen wie haar moeder is.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

In het magisch realistische Petite Maman ruimt de achtjarige Nelly samen met haar ouders het huis leeg van haar net overleden oma. Moeder Marion (Nina Meurisse) heeft het zwaar met het verlies van haar moeder, maar ze vindt het moeilijk om haar verdriet en herinneringen te delen. Ze vertrekt plotseling en laat Nelly en haar vader achter om het af te maken. In het bos achter het huis ontmoet Nelly een meisje van haar eigen leeftijd, die een hut aan het bouwen is. Ze sluiten vriendschap, maar Nelly vermoedt steeds meer dat dit meisje wel eens op een heel bijzondere manier met haar verbonden kan zijn.

Regisseur Céline Sciamma volgt haar overweldigende Portrait de la Jeune Fille en Feu (te zien op IFA 2020 en bekroond met een Gouden Palm) op met Petite Maman, dat genomineerd werd voor een Gouden Beer en afgelopen jaar helaas veel te kort in de Nederlandse bioscopen te zien was. Ze maakte deze warme en intieme film in een tijd van pandemie en afstand; een kleine film die een grootse indruk achterlaat. Petite Maman is een wonderlijke ontmoeting tussen generaties, waarin acceptatie een grote rol speelt. Van elkaar, van de situatie, van het feit dat sommige dingen niet in woorden te vatten zijn. Lief en louterend, precies wat de wereld nu kan gebruiken.

Filmjournalist Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding bij deze film.

Petite Maman is onderdeel van IFA Perspectief, het jaarlijkse programmaonderdeel waarin we een film bespreken met behulp van een panel en in perspectief zetten. Dit jaar staat in IFA Perspectief de veranderende rol van de moeder in films centraal. Onder de titel Mother is Myth bespreekt Gerlinda Heywegen met gasten dit thema. IFA Perspectief is binnenkort te beluisteren via je favoriete podcast-app, Spotify, YouTube en onze website.

Watch trailer

Speeltijden

zondag 13 maart 2022 16:15 uur