Navigatie overslaan

Ninjababy

Noorwegen | 2021 | 103 min | Yngvild Sve Flikke
Taal: Noors | Ondertiteling: Nederlands


12 MAART |
16:00 UUR
13 MAART | 13:45 UUR

Komische (strip)boekverfilming over de chaotische Rakel, die opeens met een brutale ninjababy in haar maag (en buik) blijkt te zitten.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Soms heeft het leven hele andere plannen dan je zelf voor ogen had. De 23-jarige Rakel ontdekt tot haar grote schrik dat ze zwanger is van een one night stand - die ze al zes maanden geleden had! Iedereen vindt er wat van: Rakel zelf, die totaal geen kinderwens heeft, maar ook de one night stand, de huisgenoot en de nieuwe potentiële vriend. Als Rakel haar dagboek toevertrouwt dat ze het kind voor adoptie wil opgeven omdat het te laat is voor een abortus, laat opeens ook de 'ninjababy' in haar buik van zich horen. Want wat vindt die er eigenlijk allemaal van?

De Noorse regisseur Yngvild Sve Flikke sloeg voor deze film de handen ineen met auteur en striptekenaar Inga Saetre, bekend van de bekroonde graphic novel Fallteknikk (Valtechniek), waar Ninjababy op gebaseerd is. Via Rakels tekeningen combineert Flikke live action met een flinke dosis fantasie en animatie om de 'ninjababy' tot leven te brengen. Het resultaat is een eerlijk en rauw verhaal, verteld op een frisse en niet altijd even bevallige manier. Over wat het betekent om anno 2022 een jonge vrouw te zijn en over de verwachtingen rond zwangerschap, ook als het gaat om de jonge vader. Niet cliché, wel komisch, bij vlagen ongemakkelijk en absoluut geslaagd.

Ninjababy is op zondag 13 maart ook online te zien. Hoe dat precies werkt? Lees er hier meer over.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 16:00 uur
zondag 13 maart 2022 13:45 uur