Navigatie overslaan

L'Immensità

ITALIË, FRANKRIJK | 2022 | 99 MIN | EMANUELE CRIALESE

TAAL: ITALIAANS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

10 MAART 2023 | 19:30 UUR

10 MAART 2023 | 20:00 UUR

12 MAART 2023 | 11:00 UUR

Het huwelijk van Clara en Felice is eigenlijk al voorbij, maar met drie kinderen is scheiden geen optie in het Italië van de jaren '70. Terwijl spanningen oplopen en de thuissituatie verergert, worstelt de dromerige twaalfjarige Adriana met haar identiteit.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

In het roerige Rome van de jaren ’70 volgen we het getrouwde stel Clara (Penélope Cruz) en Felice (Vincenzo Amato). Samen met hun drie kinderen zijn ze pas verhuisd naar een nieuw appartement, maar het huwelijk is eigenlijk al voorbij. Scheiden is geen optie, dus de spanningen lopen hoog op in het gezin en Clara lijkt al haar dromen over vrijheid op de kinderen te projecteren. Terwijl de thuissituatie en de Clara’s gemoedstoestand verergeren, worstelt de dromerige twaalfjarige Adriana met haar identiteit. Halsstarrig probeert ze haar familie erop te wijzen dat ze een jongen is en Andrea genoemd wil worden, maar hoe overtuig je anderen van iets wat alleen jij lijkt te begrijpen?

L’Immensità is een autobiografisch familieportret van regisseur Emanuele Crialese. Hij vond de inspiratie in zijn eigen jeugd, vertelde hij bij de première op het filmfestival van Venetië. De jonge Adriana (Luana Guiliani) is te zien als het alter ego van de regisseur. Gender is echter maar één facet van dit brede maar zeer persoonlijke verhaal over je plek vinden in de wereld. Crialese toont ons een prachtig tijdsbeeld, gaat in op mentale gezondheid, de (on)breekbare band met familie en hoezeer er kracht valt te putten uit verbeelding. L’Immensità werd in Venetië genomineerd voor zowel de Gouden Leeuw als de ‘Queer Lion’, en is dit jaar de openingsfilm van IFA.

Let op: L'Immensità is de officiële openingsfilm van IFA 2023. De vertoning op vrijdag 10 maart om 20:00 uur in zaal 1 is onderdeel van de feestelijke opening. De vertoning die dezelfde avond om 19:30 uur in zaal 5 plaatsvindt is een reguliere filmvertoning zonder IFA-festiviteiten.

Watch trailer

Speeltijden

vrijdag 10 maart 2023 19:30 uur
vrijdag 10 maart 2023 20:00 uur
zondag 12 maart 2023 11:00 uur