Navigatie overslaan

Groenkijkers

NEDERLAND | 2023 | 51 MIN | SANNE ROVERS

TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: GEEN

9 MAART 2024 | 16:30 UUR

'Liefde voor de natuur begint met goed kijken’, reageert de vader van regisseur Sanne Rovers op haar gevoel van machteloosheid over de achteruitgang van de biodiversiteit, de klimaatverandering en stikstofcrisis. 'Dat wat je liefhebt koester je.’ Een visuele ode aan natuurbeschermers, die elk proberen hun stukje natuur te behouden en verbeteren.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

'Liefde voor de natuur begint met goed kijken’, antwoordt de vader van regisseur Sanne Rovers op de vraag wat zij kan doen tegen de machteloosheid die zij voelt over de achteruitgang van de biodiversiteit, de klimaatverandering en stikstofcrisis. In Groenkijkers brengt Rovers een visuele ode aan natuurbeschermers zoals haar vader, die elk op eigen wijze proberen hun stukje Nederlandse natuur te behouden en verbeteren. 'Dat wat je liefhebt koester je.’ Een poëtische en urgente blik op de wereld die we door (willen) geven aan de volgende generatie.

Na haar vorige documentaire Crazy Days is Sanne Rovers opnieuw te gast op IFA. Ook in Groenkijkers toont ze de grenzeloze gedrevenheid van de mensen die ze filmt, en weer brengt ze haar onderwerp in beeld met lichtvoetigheid en een scherp oog voor detail. Deel na afloop vooral je eigen liefde voor de natuur, praat mee over verbintenis met een plek, verdriet om wat verdwijnt en over hoop om wat er kan veranderen.

-----

Na afloop van de film is er een nagesprek met Sanne Rovers zelf, haar vader Jacques Rovers en Groningse ecoloog Rick Middelbos.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 16:30 uur