Navigatie overslaan

Crazy Days

NEDERLAND | 2021 | 65 MIN | SANNE ROVERS
TAAL: ENGELS, ITALIAANS, NEDERLANDS | ONDERTITELING: NEDERLANDS


12 MAART 2022 |
19:00 UUR

Wat doe je als een wereldwijde pandemie een uitverkochte, internationale opera doorkruist? Crazy Days is een documentaire in operastijl over het belang van kunst in krankzinnige tijden.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Er is drie jaar naartoe geleefd en alle voorstellingen zijn al uitverkocht: Mozarts Le Nozze di Figaro in de uitvoering van het Nationale Opera & Ballet, gevestigd in Amsterdam. De internationale cast, uit onder andere de VS, Armenië, Italië en Moldavië, komt in de herfst van 2020 aan op Schiphol. Klaar om op toe te werken naar de grootse première. Zelfs de wereldwijde pandemie kan het team niet stoppen. Maar de maatregelen worden strenger en strenger. Mondkapjes op tijdens het zingen, slechts dertig mensen in de repetitieruimte en een COVID-manager die toeziet op het naleven van de maatregelen en het desinfecteren van de handen. Bij elke persconferentie stijgt de toenemende druk: gaat de première door of niet? Wat is al het harde werk waard in tijden van een gesloten operahuis, zonder publiek?

Samen met de hoofdrolspelers van de opera gaat regisseur Sanne Rovers op zoek naar antwoorden. In de stijl van een zogeheten opera buffa (een komische opera) volgt ze de cast en crew, op zoek naar alternatieven en naar het belang van hun werk. Een documentaire vol veerkracht, grootse emoties, prachtige muziek en kostuums, bijzondere verhalen en vindingrijkheid. Niet voor niets werd Crazy Days in 2021 genomineerd voor een Gouden Kalf.

Na afloop van de vertoning op zaterdag 12 maart is regisseur Sanne Rovers aanwezig voor een nagesprek.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 19:00 uur