Navigatie overslaan

Ali & Ava

Verenigd Koninkrijk | 2021 | 95 min | Clio Bernard
Taal: Engels | Ondertiteling: Nederlands


11 MAART | 19:30 UUR & 20:00 UUR
12 MAART | 13:30 UUR

Opnieuw maakte Clio Barnard een film over de Britse arbeidersklasse, maar in Ali & Ava ruilt ze haar vaak grauwe realisme in voor een warmere optimistischere kijk, met Adeel Akhtar en Claire Rushbrook als schitterend hart van de film.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Ava is een in Ierland geboren lerares, een alleenstaande moeder van vier en oma van vijf. Wanneer Ali het dochtertje van een van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava een lift aan zodat ze niet door de stromende regen op de bus hoeft te wachten. De twee hebben meteen een klik door hun grote liefde voor muziek, al verschillen hun smaken behoorlijk. Al snel bloeit er een vriendschap op tussen de hartelijke Ava en de ontwapenende Ali - of is het meer dan dat? Sporen van Ava's eerdere relatie en het uiteenvallen van Ali's huwelijk beginnen hun omgang te overschaduwen. Desondanks kunnen ze de band die is ontstaan niet ontkennen en proberen ze beiden een weg te vinden in hun onverwachte, ontluikende gevoelens.

Regisseur Clio Barnard liet zich voor het onder meer driemaal BAFTA-genomineerde Ali & Ava inspireren door mensen die ze ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. De energieke muziek van zowel recente clubhits als The Specials en Bob Dylan staan haaks op het sobere, grijze Bradford, de voormalige Engelse industriestad waar de film zich afspeelt. Met Ali & Ava blijft Barnard bij de Britse arbeidersklasse, maar verruilt ze haar vaak grauwe realisme voor een warmere, optimistischere kijk, met Adeel Akhtar en Claire Rushbrook als schitterend hart van de film. Ook de moeilijkste dingen in het leven kun je achter je laten, door de liefde van de mensen om je heen. Als een licht tijdens donkere dagen.

Ali & Ava is de openingsfilm van IFA 2022. Lees hier meer over de film en de officiƫle opening op vrijdagavond.

Watch trailer

Speeltijden

vrijdag 11 maart 2022 20:00 uur
vrijdag 11 maart 2022 19:30 uur
zaterdag 12 maart 2022 13:30 uur