Navigatie overslaan

A Tale of Love and Desire

Frankrijk, Tunesië | 2021 | 103 min | Leyla Bouzid
Taal: Frans, Arabisch | Ondertiteling: Engels

12 MAART 2022 | 18:30 UUR
13 MAART 2022 |
16:15 UUR

De 18-jarige student Ahmed wordt straalverliefd op de Tunesische Farah, die net naar Parijs is verhuisd. Dankzij Farah, en de sensuele en erotische Arabische literatuur waar ze college over krijgen, ontdekt Ahmed zijn eigen seksualiteit, zijn kwetsbaarheid en de liefde.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Op een universiteit in Parijs ontmoet de achttienjarige Ahmed de Tunesische Farah tijdens een college over erotische Arabische literatuur uit de vijftiende eeuw. Farah vindt het prachtig, maar Ahmed beschouwt het als zeer ongepast. Ahmed wordt snel en hevig verliefd op Farah, en biedt aan om haar Parijs te laten zien. Maar eigenlijk is veel van de stad ook voor Ahmed onbekend terrein. Hij is opgegroeid in de buitenwijken, waar zijn vrienden hem uitschelden voor 'Parijzenaar' als Ahmed te 'westers' doet; hij mag zijn Algerijnse roots niet vergeten. Deze tweedegeneratie-migranten blijken een stuk strikter en traditioneler in hun gebruiken en hun omgang met vrouwen dan de Noord-Afrikaanse jongeren die naar Parijs komen om te studeren. Ahmed verzet zich tegen zijn verlangen, maar Farahs openheid en zelfverzekerdheid verwarren hem en na elk stapje terug zoekt hij opnieuw toenadering. Dankzij Farah en de sensuele Arabische teksten, waaronder De geurige tuin van Sjeik Nefzaoui, ontdekt Ahmed zijn eigen seksualiteit. Sterk gespeeld door Sami Outalbali en Zbeida Belhajamor, bewegen Ahmed en Farah op hun eigen manier tussen instinct en reflectie, tussen repressie en expressie. Zet je pure liefde om in lichamelijke daden, of hou je het een droom, zoals in de poëzie die Ahmed leest? Een eeuwenoud verhaal van verlangen, angst voor het onbekende en overgave aan de liefde.

In 2015 opende IFA met As I Open My Eyes, de debuutfilm van de Tunesische regisseur Leyla Bouzid. Haar tweede film, A Tale of Love and Desire, ging in première tijdens Cannes. Het viel Bouzid op hoe weinig films gaan over de eerste seksuele ervaring van een jongen. In deze tijd van vaak stereotiepe, overdreven mannelijkheid, wilde ze de onzekerheid en kwetsbaarheid laten zien die net zo goed onderdeel uitmaakt van het leven - ook dat van jongens.

A Tale of Love and Desire is op vrijdag 11 maart ook online te zien. Hoe dat precies werkt? Lees er hier meer over.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 18:30 uur
zondag 13 maart 2022 16:15 uur