Over IFA
Internationaal Filmfestival Assen (IFA) is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijke makers een podium te bieden en richt zich op verhalen verteld vanuit vrouwelijk perspectief, of die stereotype sekse- of genderrollen en -patronen bevragen of doorbreken. Naast een divers aanbod aan (inter)nationale titels en (voor)premières, zijn er gastprogramma’s en twee kortefilmcompetities. Tussen alle films door kun je je laten inspireren door muziek, beeldende kunst, installaties en podiumkunsten. Ook biedt IFA inhoudelijke verdieping door gesprekken, inleidingen, een masterclass en nagesprekken met filmmakers.

IFA is een van de oudste filmfestivals met een (intersectionele) feministische traditie in Europa, het enige festival met een dergelijke oriëntatie in Nederland en bovendien een van de weinige structurele vertoners van arthousefilms in Drenthe. De 42ste editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film vindt plaats op 11 t/m 13 maart 2022 in DNK te Assen.

KersVers en Noordsterren
Internationaal Filmfestival Assen versterkt de positie van opkomende (vrouwelijke) makers in de filmwereld door talentontwikkeling te stimuleren, hen een podium te bieden en in contact te brengen met andere filmmakers en professionals. De kortefilmcompetitie KersVers is gericht op korte films van vrouwelijke regisseurs of zij die zich als vrouw identificeren; Noordsterren is het podium voor alle filmmakers (v/m/x) uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden tijdens de 42e editie van IFA vertoond op 12 maart 2022, waarna een professionele jury bepaalt wie de prijzen wint voor Beste Film en voor Beste Noordelijke Film. Zie KVNS voor meer info.

Word Vriend van IFA
Wil jij IFA het hele jaar door steunen? Word dan Vriend van IFA! Met de steun van onze Vriend(inn)en maken we het festival ieder jaar een stukje mooier én zorgen we er samen voor dat belangrijke thema’s als emancipatie en inclusie zichtbaar en besproken blijven. Om onze Vrienden daarvoor te bedanken, profiteren zij elk jaar van fijne voordelen! Zo krijg je als Vriend van IFA korting op ieder filmkaartje, voorrang op de kaartverkoop, mag je gratis met een gast naar de speciaal geselecteerde Vriendenfilm en krijg je een vriendenpakket thuisgestuurd. Lees hier hoe je Vriend van IFA wordt!

De organisatie
Benieuwd wie IFA maken? Klik hier!