Navigatie overslaan

Vrouwen van de Raad x IFA: bijeenkomst Internationale Vrouwendag!

1 maart 2024

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag! In het kader van deze belangrijke dag zijn de Vrouwen van de Raad, namens alle politieke partijen, aanwezig op de IFA-vrijdag voor een panelgesprek en een vertoning van de documentaire Sānsūr.

Eén wereld, duizend vrouwen

Het thema van de Internationale Vrouwendag is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’ en gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland, maar vanuit verschillende culturen. Een positief onderwerp, waarbij wordt benadrukt dat alle vrouwen uniek en verschillend zijn, maar ook overeenkomsten hebben. De Vrouwen van de Raad in Assen vinden het belangrijk om de verbinding te zoeken binnen dit thema en hierover in gesprek te gaan. Daarom hebben zij een programma samengesteld in samenwerking met IFA.

Panelgesprek en diner

Het programma in De Nieuwe Kolk gaat om 17:00 van start. Na een welkomstwoord is om 17:45 uur een panelgesprek met de Assense onderneemster Tessa de Wilde en Zoë Nunumete die zich door haar Molukse achtergrond o.a. heeft bezig gehouden met het opzetten van de tentoonstelling Menyala over de Molukse geschiedenis.

IFA-film Sānsūr

Het programma wordt afgesloten met het bekijken van de documentaire Sānsūr, waarin zes Iraanse vrouwen worden gevolgd die weigeren de censuur in hun land na te leven. Documentairemaker en regisseur van de documentaire, Mostava Heravi, is deze avond ook aanwezig. Met hem en met één van de vrouwelijke hoofdpersonen uit de documentaire, Soodeh Lashkari is er gelegenheid om na te praten.

Let op: de voorstelling op vrijdag 8 maart is besloten en hiervoor kunnen dus geen kaarten worden gekocht, maar Sānsūr is ook op zaterdag 9 maart om 11:15 uur te zien. Ook deze vertoning is in samenwerking met het Middle East Film Festival. Na afloop van de film gaat MEFF-programmeur Willem Vugteveen in gesprek met regisseur Mostafa Heravi en Soodeh Lashkari, een van de hoofdpersonen uit de documentaire.

Vorige artikel Volgende artikel