Navigatie overslaan

Veelbelovende filmmakers winnen tijdens Internationaal Filmfestival Assen

10 maart 2019

Tijdens de 39e editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) werden de films Sisters van Daphne Lucker en West Question East Answer van Dal Park de beste films van het programma KersVers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling: korte films van vrouwelijk filmmakers uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De jury noemde Sisters een fijngevoelige dansfilm met een mooie ondersteuning tussen choreografie en cinematografie. ‘Je vergeet bijna dat er wordt gedanst.’ De animatiefilm van de Britse Dal Park vindt de jury bijzonder in hoe de film zoveel kan zeggen en tegelijkertijd zo sober is. Het is een film die via een klein onderwerp een groot verhaal vertelt.

Joren Molter kwam met zijn korte film Kind als noordelijke winnaar uit de bus bij het programma Noordsterren. Noordsterren toont korte films gemaakt door makers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De jury vond Kind een film die knaagt, verontrust en die ambiguïteit niet schuwt. Daarnaast roemden ze de film om het creatief gebruik van een bijzondere locatie in het Noorden.

Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft Internationaal Filmfestival Assen ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling: korte films uit Nederland en uit een jaarlijks wisselend land, dit jaar het Verenigd Koninkrijk. Noordsterren is voor filmmakers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De films werden beoordeeld door een professionele jury en maakten kans op € 500 huurtegoed gesponsord door Budgetcam. De filmmakers uit het Verenig Koninkrijk maakten kans op € 300 voor hun volgende film.

Vorige artikel Volgende artikel