Navigatie overslaan

Masterclass met Hanneke Niens en Nynke Jurgens

21 april 2022

Wegens omstandigheden moesten we de Masterclass afgelopen IFA editie helaas uitstellen. Gelukkig is er nu goed nieuws: we hebben een nieuwe datum. Op 16 mei kun je de Masterclass van IFA met Filmclub Groningen bijwonen. Te gast zijn Hanneke Niens (producent) en Nynke Jurgens (creative producer) van KeyFilm.

Voor het derde jaar op rij kun je met IFA de Masterclass bijwonen, dit jaar in een iets andere variant dan je misschien gewend bent, namelijk niet tijdens het festival in DNK, maar bij Filmclub Groningen.

Tijdens de Masterclass vertellen filmprofessionals uitgebreid over haar/zijn werk en het werkveld verteld. Te gast zijn Hanneke Niens (producent) en Nynke Jurgens (creative producer) van KeyFilm, dat mede is opgericht door Niens. In een informele setting worden deze gasten uitgehoord over hun vak door presentator René Duursma en de bezoekers. KeyFilm produceert speelfilms en dramaseries waarin het verhaal en de personages centraal staan, en is verantwoordelijk voor de dramaserie Swanenburg (2021), Wat Is Dan Liefde (Anniëlle Webster, 2019) en The Idol (Hany Abu Assad, Oscarinzending Palestina in 2015). Het filmbedrijf werkt onder meer samen met Eurimages, the British Film Institute en Netflix. Maar ook jong talent krijgt de kans om films te realiseren.

Nynke Jurgens werkte eerder bij VPRO Dorst, waar ze films en (web)series ontwikkelde, en produceerde daarna speelfilms als De Drie Musketiers van Sam de Jong en De Warme Winkel (2021). Hanneke Niens won met haar projecten vele prijzen, waaronder een Emmy en een Oscarnominatie (voor De Tweeling van Ben Sombogaart, 2002). Ze is lid van verschillende producentenverenigingen, zoals NAPA en EAVE, en gastdocent bij de Nederlandse Filmacademie.


De entree is gratis, maar je moet wel een ticket reserveren. Dat doe je hier. Ben jij erbij?

Vorige artikel Volgende artikel