Navigatie overslaan

Inschrijvingen KersVers en Noordsterren 2023 geopend

1 oktober 2022

De inschrijving voor de kortefilmcompetities KersVers en Noordsterren van het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) is geopend! Met deze kortefilmcompetities geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers en filmtalent uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 43e editie van IFA (10 t/m 12 maart 2023). Documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2021 en 1 december 2022. Een professionele jury bepaalt wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Filmmakers die voorgaande jaren meededen maakten niet alleen kans op een mooie prijs, maar sommige films worden ook vertoond op (internationale) festivals. De film Vlekkeloos, winnaar van KersVers 2022, werd dit jaar bijvoorbeeld vertoond op het NFF.

KersVers
KersVers begon in 2015 als jaarlijkse podium voor opkomende vrouwelijke filmmakers. Door het grote succes kreeg KersVers vanaf 2016 ook een internationale focus. Vanaf 2020 is er echter voor gekozen de focus terug te brengen naar een nationaal niveau, om hier verder in te kunnen ontwikkelen. Beginnende (semi-)professionele, uitsluitend vrouwelijke regisseurs uit Nederland, kunnen hun films inzenden voor KersVers.

Noordsterren
Noordsterren is sinds 2016 het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Groningen, Friesland en Drenthe. IFA stimuleert hiermee de ontwikkeling van filmtalent uit de noordelijke provincies en levert een bijdrage aan de vergroting van het netwerk van de filmmakers. Noordsterren is open voor alle opkomende Noord-Nederlandse filmmakers, ongeacht gender. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwelijke perspectieven, maar dit is geen vereiste.

Winnaars 2022
KersVers 2022 Vlekkeloos van Emma Branderhorst en Milou Rohde
Noordsterren 2022
Ada van Fabian Claes Janssen

Klik hier voor het reglement en de inschrijfformulieren

Vorige artikel Volgende artikel