Navigatie overslaan

De genomineerden voor Noordsterren en KersVers zijn…

3 februari 2019

Maar liefst vijf filmmakers uit Drenthe, Groningen en Friesland zijn in de competitie Noordsterren van Internationaal Filmfestival Assen (IFA) genomineerd voor de prijs voor Beste Noordelijke Film. Naast deze vijf films zijn in beide KersVers competities, KersVers NL en KersVers VK, nog zeven vrouwelijke filmmakers geselecteerd voor de prijs voor Beste Nederlandse Film en Beste Britse Film. Alle genomineerde films zijn tijdens IFA op zaterdag 9 maart te bewonderen. In totaal waren er ruim zeventig inzendingen voor de talentenprogramma’s.

De genomineerde films in de competitie Noordsterren zijn: Proxy van Sam van Zoest, Kind van Joren Molter, Slice of Psycho van Anne Fie Salverda, Haven van Reinout Hellenthal en Lady van Fabian Jansen.

Voor de competitie KersVers NL zijn de films Yulia & Juliet van Zara Dwinger, NOBU van Sarah Blok, Een Jong Meisje van Jeannice Adriaansens, SISTERS van Daphne Lucker, Sunday Afternoon (Hello Sunshine) van Iris Frankhuizen en Dubbel Geluk van Esmée van Loon genomineerd.

Voor de competitie KersVers VK zijn de films A Perfect Turn van Minha Kim, How Have You Bean? van Heather Colbert, Crannog van Isa Rao, Girl van Lowri Roberts, West Question East Answer van Dal Park, SALAM van Claire Fowler en Outlines van Ellie Rogers genomineerd.

‘We hebben dit jaar niet alleen een recordaantal inzendingen voor onze talentencompetities, maar het niveau van de films ligt ook bijzonder hoog’, vertelt Hesterliena Wolthuis van IFA. Juryleden René Duursma, Marta Jurkiewicz en Gerlinda Heywegen reiken op zaterdag 9 maart na de vertoningen in KersVers de prijzen uit. Anton Felipa, Susan Aasman en Hedwig van Driel doen dat bij Noordsterren.

Vorige artikel Volgende artikel