Navigatie overslaan

De juryleden van KersVers en Noordsterren zijn bekend!

29 januari 2021

De juryleden van KersVers en Noordsterren zijn bekend! Tijdens de 41e editie van Internationaal Filmfestival Assen op 5, 6 en 7 maart wordt er een selectie korte films van beginnende filmmakers vertoont voor de programmaonderdelen KersVers en Noordsterren. Bij KersVers zal de focus liggen op vrouwelijke filmmakers in Nederland, terwijl Noordsterren zich richt op filmmakers uit Groningen, Friesland en Drenthe. In beide categorieën wordt er een winnaar gekozen die €500 euro wint om aan een volgende film te besteden. Welke films dit zijn, bepaalt onze jury! We stellen de juryleden daarom graag aan je voor.

De juryleden van dit jaar zijn Maria Peters, Noa Johannes en juryvoorzitter Ruben Allersma.

Maria Peters, Noa Johannes en Ruben Allersma

Maria Peters
Maria Peters is regisseur en scenarist. Zo werkte ze onder andere aan Kruimeltje, Sonny Boy en natuurlijk De Dirigent, die al eerder bij IFA te zien was: “Film is emotie. Ik houd van films die mij raken, of die mij iets leren. Films van jonge makers vind ik bijzonder omdat ze een frisse kijk hebben en omdat ik het interessant vind te ervaren wat hen beweegt”.

Fotograaf: Mark Uyl

Noa Johannes
Als filmjournalist voor NPO3 en presentator van het tv-programma Cinema Extra weet Noa Johannes goed hoe ze een film moet bekijken en beoordelen: “IFA is een onmisbaar podium voor nieuwe makers én essentieel voor de versterking van de positie van talentvolle vrouwen. Ik vind het bijzonder tof om als jurylid deel uit te maken van dit filmfeest en kijk uit naar de parels van deze editie”.

Fotograaf: Jane Johannes

Ruben Allersma
Ruben Allersma is filmprogrammeur bij Groninger Forum én juryvoorzitter bij Kersvers en Noordsterren: “Ik ben vereerd dat ik dit jaar als juryvoorzitter deel mag uitmaken van deze mooie filmische traditie. Dat er wereldwijd veel vrouwelijk filmtalent bestaat bewijst Internationaal Filmfestival Assen”.

Wil je meer weten over KersVers en Noordsterren? Dan klik je hier.

Vorige artikel Volgende artikel