Tarieven

  • Regulier: € 9,50
  • Vrienden: € 8,00
  • CJP/Studenten: € 8,00
  • Donatieticket: € 11,00
  • Drents Archief: € 5,50
  • 10-rittenkaart*: € 85,00

* alleen aan de kassa

Toelichting donatieticket
Draag je het festival een warm hart toe maar hoef je geen Vriend te worden? Geen zorgen, wij zijn blij met hulp van alle kanten. Met een donatieticket koop jij een ticket voor een film die je wilt bezoeken, en doneer je € 1,50 extra. Zo bezoek je voor 11 euro een leuke film en draag jij je steentje bij aan het voortbestaan van dit prachtige festival.

Het IFA is in 2020 op 6, 7 en 8 maart in De Nieuwe Kolk in Assen.

IFA is in Bioscoop De Nieuwe Kolk:

Weiersstraat 1
9401 ET Assen
www.dnk.nl

Enkele films zijn in het Drents Archief. Deze locatie vindt u aan de Brink 4 (tussen het station en De Nieuwe Kolk in).

De bioscoop ligt aan de rand van het stadscentrum en is zowel met het openbaar vervoer, de fiets als de auto makkelijk bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Bioscoop De Nieuwe Kolk is tien minuten lopen vanaf het station Assen. Er gaat een goede busverbinding langs De Nieuwe Kolk. Met stadsbus 1 of bus 50, bent u binnen twintig minuten bij De Kolk.

Fiets

De fietsenkelder in De Nieuwe Kolk is bereikbaar via de Vaart Noordzijde. U kunt hier gratis uw fiets stallen.

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage onder Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. De ingang van de parkeergarage is aan de Weiersstraat 1.

Het tarief bedraagt € 0,50 per 14 minuten, met een maximum van € 6,- per dag.

In Assen zijn verschillende hotels en bed and breakfastlocaties waar je kunt overnachten, bijvoorbeeld in Hotel de Jonge in het centrum van Assen en op loopafstand van de bioscoop in DNK. Op de website van VVV Assen vind je een overzicht.

Onze samenwerkingspartners in 2019 waren Arab Film Festival Rotterdam, Budgetcam, Cinemien, COC Groningen & Drenthe, Dagblad van het Noorden, De Webtuin, DNK, Drenthe College, Drents Archief, Drents Museum, Filmkrant.LIVE, Fries Filmarchief, Groninger Audiovisueel Archief, Hotel de Jonge, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, K&C Drenthe, Movies That Matter, Noordelijk Film Festival, RTV Drenthe, Stichting BuzzCore Projects, Studio NEON, Terschellinger Filmdagen, Vaart in Assen en VVV Assen.

Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren
Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door aankomend talent te stimuleren. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland en uit een jaarlijks variërend Europees land. In 2020 is dit Ierland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 40e editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (6 t/m 8 maart 2020). Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de beste film heeft gemaakt en een prijs wint. Vorig jaar maakten de selecteerden van KersVers Nederland en Noordsterren kans op € 500 huurtegoed bij BudgetCam. De kandidaten uit het buitenland konden € 300 winnen voor de productie van hun volgende film.

De inschrijving voor de filmcompetities voor 2020 is inmiddels gesloten! Tijdens 6, 7 en 8 maart 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Hier volgt snel meer informatie hoe je IFA kunt helpen als vrijwilliger!

Onze Vrienden zijn een belangrijke steun voor het festival. Zij maken het mede mogelijk mooie, vernieuwende en bijzondere (inter)nationale films naar Assen te halen. Om onze Vrienden te bedanken, krijgen zij een aantal voordelen:

– voorrang bij de kaartverkoop
– gratis toegangskaart voor jezelf en een introducé voor de speciaal geselecteerde Vriendenfilm (voorpremière)
– 1,50 euro korting op elk filmkaartje
– een speciale verrassing ter ere van ons 40-jarig bestaan

IFA Vriend word (of blijf) je door een mail te sturen naar vrienden@filmfestivalassen.nl, met in het bericht jouw naam, mailadres en postcode/huisnummer. Vervolgens krijg je een reactie met instructies voor het overmaken van de Vriendenbijdrage (van minimaal 25 euro).

Postbus 985
9400 AZ Assen
info@filmfestivalassen.nl

Lees hier onze privacyverklaring.

IFA BEDANKT HAAR FONDSEN EN SPONSOREN