Kaarten zijn vanaf 21 februari 10.00 uur te koop aan de kassa van DNK en online via de website van DNK. De kaartverkoop voor Vrienden begint op 19 februari om 10.00 uur.


TARIEVEN

Regulier € 9,50
Vrienden € 8,00
CJP/Studenten* € 8,00
Filmhuisfilm* € 8,00
Donatieticket € 11,00
10-rittenkaarten* € 85,00
Kersvers/Noordsterren € 8,00
Drents Archief € 5,50
Combitickets* (zie hieronder)

*alleen aan de kassa

 

Toelichting donatieticket
Draag je het festival een warm hart toe maar hoef je geen Vriend te worden? Geen zorgen, wij zijn blij met hulp van alle kanten. Met een donatieticket koop jij een ticket voor een film die je wilt bezoeken, en doneer je €1,50 extra. Zo bezoek je voor 11 euro een leuke film en draag jij je steentje bij aan het voortbestaan van dit prachtige festival.

Toelichting filmhuisfilm
IFA biedt de film Proxima aan i.s.m. Drentse filmhuizen. Als lid, donateur of bezoeker van een van de deelnemende filmhuizen krijg je bij de kassa korting op Proxima! Laat hiervoor bij aankoop aan de kassa bij DNK uw ledenpasje, donateurskaart of een ticket zien van een eerdere film die je hebt bezocht bij een filmhuis/festival, en je betaalt slechts 8,- voor een toegangskaartje!  

Deelnemende filmhuizen zijn: asserfilmliga.nl, cinemaroden.nl, filmfestivalveenhuizen.nl, filmhuisemmen.nl, filmhuismeppel.com, filmhuisnienoord.nl.

Combitickets
Aan de kassa kun je de volgende combitickets kopen: 
– Kortefilmcompetities Noordsterren en KersVers: €10,-
– Filmprogramma #nietopmijnnetvlies en de film Filles de Joie: €15,-

Het IFA is in 2020 op 6, 7 en 8 maart in De Nieuwe Kolk (hoofdlocatie) en in het Drents Archief in Assen.

DNK:
Weiersstraat 1
9401 ET Assen
www.dnk.nl

Enkele films zijn in het Drents Archief. Deze locatie vindt u aan de Brink 4 (tussen het station en De Nieuwe Kolk in).

De bioscoop ligt aan de rand van het stadscentrum en is zowel met het openbaar vervoer, de fiets als de auto makkelijk bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Bioscoop De Nieuwe Kolk is tien minuten lopen vanaf het station Assen. Er gaat een goede busverbinding langs De Nieuwe Kolk. Met stadsbus 1 of bus 50, bent u binnen twintig minuten bij De Kolk.

Fiets

De fietsenkelder in De Nieuwe Kolk is bereikbaar via de Vaart Noordzijde. U kunt hier gratis uw fiets stallen.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage onder Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. De ingang van de parkeergarage is aan de Weiersstraat 1.

Het tarief bedraagt € 0,50 per 14 minuten, met een maximum van € 6,- per dag.

In Assen zijn verschillende hotels en bed and breakfastlocaties waar je kunt overnachten, bijvoorbeeld in Hotel de Jonge in het centrum van Assen en op loopafstand van de bioscoop in DNK. Op de website van VVV Assen vind je een overzicht.

Na afloop van de film zin in een hapje van het een of ander? Voor een lunch en diner hoef je de deur niet meer uit! Fan-Food on Wheels komt naar DNK tijdens IFA!

Geniet van een heerlijke lunch of lekkere avondmaaltijd bij Fan-Food on Wheels in de foyer. Zonder reserveringen! Zo geniet je van een lekkere maaltijd voordat je de volgende film weer in duikt. Ook kun je in de foyer terecht voor  goede koffie en voor een borrel.

Postbus 985
9400 AZ Assen
info@filmfestivalassen.nl

Voor algemene vragen over het festival:
info@filmfestivalassen.nl

Voor persmateriaal of interviewverzoeken:
karlijn@filmfestivalassen.nl (hoofd marketing & communicatie)

Samenwerkingspartners

Arab Film Festival Rotterdam, Asser Filmliga, Atria, Cinema de Winsinghhof, COC Groningen & Drenthe, DNK, Drents Archief, Filmfestival Veenhuizen, Filmhuis Meppel, Filmhuis Nienoord, Filmhuis Emmen, Filmkrant.LIVE, Hotel de Jonge, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, K&C Drenthe, Movies that Matter, NDC Mediagroep, Noordelijk Film Festival, Roze Filmdagen Amsterdam, RTV Drenthe en Women Inc.

 

Fondsen, subsidiënten en sponsoren

Gemeente Assen, Provincie Drenthe, Filmfonds, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, BSP Fonds, VSB Fonds, Actio Advocaten, Budgetcam, V. S Optiek.

Huisstijl en vormgeving: Studio Neon
Trailer: Beun & Haas
Webbeheer: De Webtuin
Aftermovie: RCW Media
Jubileumverrassing: Wouter van Tilborg

Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren
Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door aankomend talent te stimuleren. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 40e editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (6 t/m 8 maart 2020). Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de beste film heeft gemaakt en een prijs wint. De geselecteerden van KersVers en Noordsterren maken kans op € 500 huurtegoed bij BudgetCam.

De inschrijving voor de filmcompetities voor 2020 is inmiddels gesloten! Op zaterdag 7 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

Op 6, 7 en 8 maart vindt de 40e editie van Internationaal Filmfestival Assen plaats. Vrijwilligers zorgen ervoor dat IFA goed draait, en zijn dus cruciaal! Inmiddels is de inschrijving voor vrijwilligers vanwege de grote hoeveelheid reacties gesloten. Natuurlijk ben je van harte welkom op ons festival, 6, 7 en 8 maart in DNK en het Drents Archief.

Word ook Vriend van IFA!

Als Vriend van IFA steun je het festival, én krijg je elk jaar weer mooie voordelen.

  • €1,50 korting op elk filmkaartje van IFA
  • Voorrang op de kaartverkoop, óók voor de exclusieve openingsavond (vrijdag 6 maart)
  • Gratis toegangskaart voor jezelf + een introducé voor een speciaal geselecteerde Vriendenfilm La Vérité (voorpremière)
  • Speciaal voor IFA 2020: een verrassing ter ere van ons 40-jarig Jubileum!

Hoe meer Vrienden, hoe mooier het festival! Wil jij ook Vriend van IFA worden (of ken je nog iemand die dat graag wil)? Mail jouw naam en postcode/huisnummer naar vrienden@filmfestivalassen.nl. Je krijgt dan instructies voor het overmaken van de Vriendenbijdrage. De bijdrage is minimaal 25 euro, meer is altijd welkom!

Lees hier onze privacyverklaring.