Kaarten zijn vanaf circa twee weken voorafgaand aan het festival te koop aan de kassa van DNK en online via de website van DNK. De kaartverkoop voor Vrienden van IFA start twee dagen eerder.


TARIEVEN in 2020

Regulier € 9,50
Vrienden € 8,00
CJP/Studenten* € 8,00
Filmhuisfilm* € 8,00
Donatieticket € 11,00
10-rittenkaarten* € 85,00
Kersvers/Noordsterren € 8,00
Drents Archief € 5,50

*alleen aan de kassa

 

Toelichting donatieticket
Draag je het festival een warm hart toe maar hoef je geen Vriend te worden? Geen zorgen, wij zijn blij met steun van alle kanten. Met een donatieticket koop jij een ticket voor een film die je wilt bezoeken, en doneer je €1,50 extra. Zo bezoek je voor 11 euro een leuke film en draag jij je steentje bij aan het voortbestaan van dit prachtige festival.

Toelichting filmhuisfilm
IFA bood in 2020 de film Proxima aan i.s.m. Drentse filmhuizen, met kassakorting voor leden, donateurs of bezoekers van een van de deelnemende filmhuizen: asserfilmliga.nl, cinemaroden.nl, filmfestivalveenhuizen.nl, filmhuisemmen.nl, filmhuismeppel.com, filmhuisnienoord.nl.

IFA is in 2021 op 5, 6 en 7 maart in De Nieuwe Kolk (hoofdlocatie) en in het Drents Archief in Assen.

DNK:
Weiersstraat 1
9401 ET Assen
www.dnk.nl

Enkele films zijn in het Drents Archief. Deze locatie vindt u aan de Brink 4 (tussen het station en De Nieuwe Kolk in).

De bioscoop ligt aan de rand van het stadscentrum en is zowel met het openbaar vervoer, de fiets als de auto makkelijk bereikbaar.

Openbaar vervoer
Bioscoop De Nieuwe Kolk is tien minuten lopen vanaf het station Assen. Er gaat een goede busverbinding langs De Nieuwe Kolk. Met stadsbus 1 of bus 50, bent u binnen twintig minuten bij De Kolk.

Fiets
De fietsenkelder in De Nieuwe Kolk is bereikbaar via de Vaart Noordzijde. U kunt hier gratis uw fiets stallen.

Parkeren
U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage onder Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. De ingang van de parkeergarage is aan de Weiersstraat 1.
Het tarief bedraagt € 0,50 per 14 minuten, met een maximum van € 6,- per dag.

Overnachten
In Assen zijn verschillende hotels en bed and breakfastlocaties waar je kunt overnachten, bijvoorbeeld in Hotel de Jonge in het centrum van Assen en op loopafstand van de bioscoop in DNK. Op de website van VVV Assen vind je een overzicht.

Samenwerkingspartners
Arab Film Festival Rotterdam, Asser Filmliga, Atria, Cinema de Winsinghhof, COC Groningen & Drenthe, DNK, Drents Archief, Filmfestival Veenhuizen, Filmhuis Meppel, Filmhuis Nienoord, Filmhuis Emmen, Filmkrant.LIVE, Hotel de Jonge, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, K&C Drenthe, Movies that Matter, NDC Mediagroep, Noordelijk Film Festival, Roze Filmdagen Amsterdam, RTV Drenthe en Women Inc.

Fondsen, subsidiënten en sponsoren
Gemeente Assen, Provincie Drenthe, Filmfonds, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, BSP Fonds, VSB Fonds, Actio Advocaten, Budgetcam, V. S Optiek.

Postbus 985
9400 AZ Assen
info@filmfestivalassen.nl

Voor algemene vragen over het festival:
info@filmfestivalassen.nl

Voor persmateriaal of interviewverzoeken:
brenda@filmfestivalassen.nl (hoofd marketing & communicatie)

Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren
Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door aankomend talent te stimuleren. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 41e editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (5 t/m 7 maart 2021). Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de prijs voor Beste Film wint.

De inschrijving voor de filmcompetities voor 2021 is nu geopend en sluit op 1 december 2020 Meer infomatie? Klik hier.

Op 5, 6 en 7 maart 2021 vindt de 41e editie van Internationaal Filmfestival Assen plaats. Vrijwilligers zorgen ervoor dat IFA goed draait, en zijn dus cruciaal! Heb jij ook een groot hart voor film en zin om mee te helpen tijdens het festival? Houd de site in de gaten om de oproep voor nieuwe vrijwilligers niet te missen, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Huisstijl en vormgeving: Studio Neon
Webbeheer: De Webtuin
Trailer 2020: Beun & Haas
Aftermovie 2020: RCW Media
Jubileumuitgave 2020: Wouter van Tilborg

Word ook Vriend van IFA!

Als Vriend van IFA steun je het festival, én krijg je elk jaar weer mooie voordelen.

  • €1,50 korting op elk filmkaartje van IFA
  • Voorrang op de kaartverkoop, óók voor de exclusieve openingsavond (vrijdag 6 maart)
  • Gratis toegangskaart voor jezelf + een introducé voor een speciaal geselecteerde Vriendenfilm La Vérité (voorpremière)

Hoe meer Vrienden, hoe mooier het festival! Wil jij ook Vriend van IFA worden (of ken je nog iemand die dat graag wil)? Mail jouw naam en postcode/huisnummer naar vrienden@filmfestivalassen.nl. Je krijgt dan instructies voor het overmaken van de Vriendenbijdrage. De bijdrage is minimaal 25 euro, meer is altijd welkom!

Lees hier onze privacyverklaring.

 

 

Over IFA
Internationaal Filmfestival Assen (IFA) is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Naast een divers aanbod aan (inter)nationale titels, (voor)premières en gastprogramma’s bieden we ook inhoudelijke verdieping door diverse filmprojecten, inleidingen en Q&A’s met filmmakers. Tussen de films door is er een prikkelend randprogramma vol muziek, beeldende kunst en podiumkunsten. Daarnaast organiseren we elk jaar twee filmcompetities voor jong filmtalent: KersVers en Noordsterren – tijdens het festival worden de prijzen door een vakjury uitgereikt. De inschrijving voor de 2021 editie is nu geopend!

IFA is een van de oudste filmfestivals met een feministische traditie in Europa, het enige festival met een dergelijke oriëntatie in Nederland en bovendien een van de weinige structurele vertoners van arthouse films in Drenthe.

Al 40 jaar!
In 2020 vierden we de veertigste verjaardag van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film, in 1980 opgericht als Festival Vrouwenfilms. Destijds stond een scholend karakter voorop. In die veertig jaar is de nadruk van de missie van IFA verschoven en gegroeid; het festival is bovenal een podium voor film, hoewel het thema én het belang onveranderd zijn gebleven.

Tijdens de 2020-editie stonden we stil bij vier decennia IFA. Maar wat is er in die veertig jaar eigenlijk veranderd? Hoe werden vrouwen destijds in beeld gebracht, is deze beeldvorming in onze huidige tijd anders en zo ja, op welke manier? Samen met filmmakers, beleidsmakers, filmwetenschappers en opiniemakers blikten we veertig jaar terug, en kijken we veertig jaar vooruit: is IFA in 2060 nog nodig en waar willen we dan staan? Met uiteenlopende gasten en het publiek spraken we over huidige en mogelijk toekomstige ontwikkelingen ten aanzien van vrouwen, vrouwelijkheid, mannen en mannelijkheid, zowel in de maatschappij als in de media.

De organisatie
Benieuwd wie wij zijn? Klik hier!