Kaarten zijn vanaf 21 februari 09.00 uur te koop aan de kassa van DNK en via de website van DNK. De kaartverkoop voor Vrienden van IFA begint vanaf 19 februari 09.00 uur. 


TARIEVEN

Regulier € 9,50
Vrienden € 8,00
CJP/Studenten* € 8,00
Donatieticket € 11,00
10-rittenkaarten* € 85,00
Filmspecial  € 12,50
Kersvers/Noordsterren € 8,00
Drents Archief € 5,50

*alleen aan de kassa

 

Toelichting donatieticket
Draag je het festival een warm hart toe maar hoef je geen Vriend te worden? Geen zorgen, wij zijn blij met hulp van alle kanten. Met een donatieticket koop jij een ticket voor een film die je wilt bezoeken, en doneer je €1,50 extra. Zo bezoek je voor 11 euro een leuke film en draag jij je steentje bij aan het voortbestaan van dit prachtige festival.

Het IFA is in 2020 op 6, 7 en 8 maart in De Nieuwe Kolk in Assen.

IFA is in Bioscoop De Nieuwe Kolk:

Weiersstraat 1
9401 ET Assen
www.dnk.nl

Enkele films zijn in het Drents Archief. Deze locatie vindt u aan de Brink 4 (tussen het station en De Nieuwe Kolk in).

De bioscoop ligt aan de rand van het stadscentrum en is zowel met het openbaar vervoer, de fiets als de auto makkelijk bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Bioscoop De Nieuwe Kolk is tien minuten lopen vanaf het station Assen. Er gaat een goede busverbinding langs De Nieuwe Kolk. Met stadsbus 1 of bus 50, bent u binnen twintig minuten bij De Kolk.

Fiets

De fietsenkelder in De Nieuwe Kolk is bereikbaar via de Vaart Noordzijde. U kunt hier gratis uw fiets stallen.

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage onder Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. De ingang van de parkeergarage is aan de Weiersstraat 1.

Het tarief bedraagt € 0,50 per 14 minuten, met een maximum van € 6,- per dag.

In Assen zijn verschillende hotels en bed and breakfastlocaties waar je kunt overnachten, bijvoorbeeld in Hotel de Jonge in het centrum van Assen en op loopafstand van de bioscoop in DNK. Op de website van VVV Assen vind je een overzicht.

Onze samenwerkingspartners in 2019 waren Arab Film Festival Rotterdam, Budgetcam, Cinemien, COC Groningen & Drenthe, Dagblad van het Noorden, De Webtuin, DNK, Drenthe College, Drents Archief, Drents Museum, Filmkrant.LIVE, Fries Filmarchief, Groninger Audiovisueel Archief, Hotel de Jonge, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, K&C Drenthe, Movies That Matter, Noordelijk Film Festival, RTV Drenthe, Stichting BuzzCore Projects, Studio NEON, Terschellinger Filmdagen, Vaart in Assen en VVV Assen.

Talentprogramma’s KersVers en Noordsterren
Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door aankomend talent te stimuleren. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling door de programmering van korte films uit Nederland en uit een jaarlijks variërend Europees land. In 2020 is dit Ierland. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De selecties worden vertoond tijdens de 40e editie van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (6 t/m 8 maart 2020). Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de beste film heeft gemaakt en een prijs wint. Vorig jaar maakten de selecteerden van KersVers Nederland en Noordsterren kans op € 500 huurtegoed bij BudgetCam. De kandidaten uit het buitenland konden € 300 winnen voor de productie van hun volgende film.

De inschrijving voor de filmcompetities voor 2020 is inmiddels gesloten! Tijdens 6, 7 en 8 maart 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Op 6, 7 en 8 maart vindt de 40e editie van Internationaal Filmfestival Assen plaats. Vrijwilligers zorgen ervoor dat IFA goed draait, en zijn dus cruciaal! Daarom zoeken we ook dit jaar weer vrijwilligers die het leuk vinden om te komen helpen bij deze feestelijke jubileum van het filmfestival.

Lijkt het jou leuk om te helpen? Of misschien ken je iemand (met wie je samen wilt vrijwilligen)? Meld je dan nu aan via deze link.

Dit ga je doen:
Na je aanmelding krijg je bericht van onze vrijwilligerscoördinator Eelste, waarna je kunt aangeven welke blokken je beschikbaar bent. Eelste maakt dan een schema die daar zoveel mogelijk mee rekening houdt. Tijdens de voorbereidende bijeenkomst op maandag 2 maart 2020, ‘s avonds in DNK, worden de schema’s besproken. Ook is er dan ruimte om je vragen stellen en de andere vrijwilligers en het team van IFA te ontmoeten.

Tijdens het festival op 6, 7 en 8 maart staan een paar vrijwilligers bij het infopunt, om ervoor te zorgen dat alle bezoekers de weg weten te vinden en hun vragen kunnen stellen. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers! De meeste vrijwilligers staan echter bij de zalen, om de kaartjes te controleren en de scoreformulieren naderhand in ontvangst te nemen. Jij controleert de zalen en zorgt ervoor dat eventuele laatkomers al dan niet op een goed tijdstip naar binnen kunnen.

Omdat jij je als vrijwilliger hard inzet voor het festival mag je, wanneer daar ruimte voor is, het hele weekend gratis naar de film! Let wel: dit geldt niet voor alle films, gaat uiteraard altijd in overleg, en een volle zaal = een volle zaal.

Heb jij zin om samen met de andere vrijwilligers ervoor te zorgen dat ook deze feestelijke jubileumeditie van IFA een groot succes wordt? Heel erg leuk! Ook als je niet het hele weekend kunt, nodigen we jou van harte uit je aan te melden!  Meld je nu aan als vrijwilliger voor IFA 2020!

Voor vragen kun je altijd mailen naar onze vrijwilligerscoördinator Eelste: vrijwilligers@filmfestivalassen.nl.

– Team IFA

Word ook Vriend van IFA!

Als Vriend van IFA steun je het festival, én krijg je elk jaar weer mooie voordelen.

  • €1,50 korting op elk filmkaartje van IFA
  • Voorrang op de kaartverkoop, óók voor de exclusieve openingsavond (vrijdag 6 maart)
  • Gratis toegangskaart voor jezelf + een introducé voor een speciaal geselecteerde Vriendenfilm (voorpremière)
  • Speciaal voor IFA 2020: een verrassing ter ere van ons 40-jarig Jubileum!

Hoe meer Vrienden, hoe mooier het festival! Wil jij ook Vriend van IFA worden (of ken je nog iemand die dat graag wil)? Mail jouw naam en postcode/huisnummer naar vrienden@filmfestival.nl. Je krijgt dan instructies voor het overmaken van de Vriendenbijdrage. De bijdrage is minimaal 25 euro, meer is altijd welkom!

Postbus 985
9400 AZ Assen
info@filmfestivalassen.nl

Voor algemene vragen over het festival:
info@filmfestivalassen.nl

Voor persmateriaal of interviewverzoeken:
karlijn@filmfestivalassen.nl (hoofd marketing & communicatie)

Lees hier onze privacyverklaring.

IFA BEDANKT HAAR FONDSEN EN SPONSOREN