Navigatie overslaan

Workshop: Nieuwe perspectieven (docu)

Eugenie Jansen en Albert Elings | BEIJK FOYER

10 MAART 2024 | 10:30 UUR

About

Get Tickets

Deze workshop leert je om op een andere manier naar je filmproject en maakproces te kijken. Als je als documentaire filmmaker een (onaffe) film of een fragment of een schets daarvan laat zien, wil je natuurlijk graag weten of iemand het mooi vond. Oordelen kunnen nuttig zijn, maar vaak heb je toch meer aan een analyse, of aan een kijkervaring, dan aan een mening.

Hoe kun je de feedback die je krijgt beter sturen? Wat zeg je voorafgaand wel en wat niet? En waarom is het zinloos om te gaan discussiëren? In deze workshop nemen we aan de hand van een aantal voorbeelden die door de deelnemers zelf zijn ingebracht, het geven en ontvangen van verschillende feedbackmethodes onder de loep.

Eugenie Jansen is regisseur van zowel fictie als documentairefilms, en opereert vaak in het spanningsveld tussen die twee. Albert Elings is een documentairemaker en film editor. Samen met Eugenie Jansen maakte hij een aantal documentaires, waarvan Voorland de juryprijs op het Documentaire Film Festival in Yamagata won. Eugenie en Albert geven ook workshops (soms samen, soms apart) aan studenten van film- en kunstacademies, en op diverse internationale filmfestivals.

Deze workshop maakt deel uit van het Talent & Industry-programma. Kosten voor het bijwonen van de workshop zijn inbegrepen bij de makerspas. Losse tickets kosten € 8. Let op: er is plek voor vijf documentairemakers die willen deelnemen met hun eigen werk (hier aanmelden).

Eugenie Jansen

---

Eugenie Jansen is regisseur van zowel fictie als documentairefilms, en opereert vaak in het spanningsveld tussen die twee. Haar debuutfilm Tussenland won een Tijger Award op filmfestival Rotterdam, Calimucho ging in premiere in de Forum sectie van de Berlinale. Above Us All, een conceptuele 3D film, ging ook in competitie in première in Berlijn. Ze is gespecialiseerd in het regisseren van niet-professionele acteurs.

Albert Elings

---

Albert Elings is een documentairemaker en film editor. Naast kunst- en filmacademie deed hij een master cultureel erfgoed aan de universiteit Utrecht. Veel van zijn films karakteriseren zich door een preoccupatie met de esthetiek van het temporele. Vijf van die films werden vertoond op het IDFA. Samen met Eugenie Jansen maakte hij een aantal documentaires, waarvan Voorland de juryprijs op het Documentaire Film Festival in Yamagata won.