Navigatie overslaan

White Berry

NEDERLAND | 2022 | 89 MIN | SIA HERMANIDES

TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

11 MAART 2023 | 16:15 UUR

De Nederlands-Afrikaanse Grace (17) heeft albinisme en voelt zich door haar witte huid en slechte zicht een buitenstaander. Als ze Kya en haar entourage ontmoet, opent zich een nieuwe wereld. Maar hoever is ze bereid te gaan om bij de groep te horen?

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

Grace (17) is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht. Grace heeft albinisme, en albino hunters maakten in Burundi jacht op haar pigmentloze huid. Nu woont ze in Rotterdam, danst met veel plezier en zit in haar examenjaar, maar nog altijd weegt uitsluiting zwaar op haar zelfbeeld. Wanneer ze de uitgesproken Kya ontmoet, opent zich een nieuwe wereld. In Kya en haar entourage ziet ze de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar meer nog van wat zij zelf zou willen zijn: krachtig, zelfverzekerd en trots. Grace wil niets liever dan meedansen en onderdeel worden van de groep. Maar hoe voel je je goed in je eigen vel, als dat je juist altijd het gevoel gaf een buitenstaander te zijn?

White Berry is deels gebaseerd op eigen ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi. Het is het speelfilmdebuut van Sia Hermanides - zij regisseerde eerder onder meer de korte film Afua en de serie Voetbalmeisjes, die bekroond werd op het Cinekid Festival. Haar werk richt zich vaak op sisterhood, met vrouwelijke hoofdrollen die stereotypen bevragen.

Na afloop van de vertoning is Sia Hermanides aanwezig voor een nagesprek met René Duursma van Filmclub Groningen. Ook is zij op zaterdag 11 maart te gast in de IFA Masterclass (aanvang 11:30).

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 11 maart 2023 16:15 uur