Navigatie overslaan

Tiger Stripes

MALEISIË | 2023 | 95 MIN | AMANDA NELL EU

TAAL: MALEIS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

9 MAART 2024 | 16:45 UUR

12-jarige Zaffan worstelt met de puberteit en haar veranderende lichaam. Ondanks pogingen om het onvermijdelijke te verbergen, komen haar vrienden achter haar gruwelijke geheim en keren ze zich tegen haar. Langzaam omarmt Zaffan haar ware zelf, om zo vrijheid te vinden. Amanda Nell Eu nam afstand van de in Maleisië sterk gecensureerde versie van haar film.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 12-jarige Zaffan worstelt met de puberteit. Als ze als eerste van de school ongesteld wordt, ontdekt ze een angstaanjagend geheim over haar veranderende lichaam. Ondanks haar pogingen om het onvermijdelijke te verbergen, ontdekken haar vrienden wat er aan de hand is. Misschien is er toch meer waar van al het bijgeloof, dat ze eerst wat lacherig bespraken. Hoewel ze eerst nog vrolijk dansfilmpjes met elkaar opnamen in de toiletten, keren haar twee beste vriendinnen Farah en Mariam zich tegen haar, en ook op haar familie kan ze moeilijk terugvallen. Al snel leert Zaffan dat ze alleen vrijheid zal vinden door haar ware zelf te omarmen.

In Maleisië, het land van regisseur Amanda Nell Eu, werd de film gecensureerd, o.a. vanwege de jonge meiden die hun hoofddoek afgooien, met los haar dansen in de rivier en het in beeld brengen van menstruatiebloed. Nell Eu nam publiekelijk afstand van de versie die uiteindelijk te zien was. In Nederland zie je de oorspronkelijke versie, waarin de jonge acteurs een flinke prestatie leveren. Tiger Stripes is een enorm sympathiek filmdebuut; een prettig rebels coming-of-ageverhaal met een bovennatuurlijk, en licht body-horrorachtig, thrillerrandje.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 9 maart 2024 16:45 uur