Navigatie overslaan

Shabu

NEDERLAND | 2021 | 75 MIN | SHAMIRA RAPHAËLA
TAAL: NEDERLANDS | ONDERTITELING: GEEN, BEHALVE SURINAAMSE TEKSTEN

12 MAART 2022 | 13:45 UUR
13 MAART 2022 | 11:30 UUR

De 14-jarige Shabu heeft de auto van zijn oma total loss gereden en moet de hele zomer aan het werk om de schade terug te betalen. Maar hij besteedt zijn tijd liever besteedt aan beroemd worden. Lukt het hem om zijn familie en oma weer trots te maken?

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

De 14-jarige Shabu is een lieve en zelfverzekerde, street smart jongen die met zijn familie in de Peperklip woont, het beroemde (en beruchte) wooncomplex in de Rotterdam-Zuid. Zijn zomer wordt op z’n kop gezet als hij oma’s auto total loss rijdt, terwijl zij op vakantie in Suriname is. Oma is boos en Shabu moet de schade terugbetalen, vindt zijn familie unaniem. Morrend begint hij met het verkopen van, door zijn moeder gemaakte, ijslolly’s. Maar als dit geen zoden aan de dijk zet, verzint Shabu een nieuw plan; hij wil namelijk beroemd worden als muzikant; in zijn hoofd leeft hij al als een heuse celebrity. Hij zet alles op alles om succesvol te worden én zijn oma trots op hem te maken.

Regisseur Shamira Raphaëla maakte met Shabu, dat de IDFA Award voor Beste Nederlandse Jeugdfilm won, een levendige feel good documentaire over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden. Het aanstekelijke en speelse gebruik van muziek en montage zetten de tegenstellingen van het puberleven extra aan: ongepolijst als het leven rauw is, en een beetje opgepoetst wanneer het moet blinken. Raphaëla ziet Shabu als voorbeeld voor alle jongens: je kunt prima stoer en vol zelfvertrouwen zitten, en tegelijkertijd je kwetsbaarheid laten zien. Ook als je 'een kleine jongen uit Peperklip' bent, aldus Shabu zelf.

Watch trailer

Speeltijden

zaterdag 12 maart 2022 13:45 uur
zondag 13 maart 2022 11:30 uur