Navigatie overslaan

Ronja de Roversdochter

ZWEDEN, NOORWEGEN | 1984 | 126 MIN | TAGE DANIELSSON

TAAL: ZWEEDS | ONDERTITELING: NEDERLANDS

10 MAART 2024 | 13:15 UUR

Wanneer Ronja, dochter van roverhoofdman Mattis, wordt geboren, klieft de bliksem ’s nachts de burcht in tweeën. Aartsvijand Borka wordt diezelfde nacht vader van zoon Birk, en betrekt heimelijk de andere helft. Ronja en Birk worden vrienden, verkennen het bos en vragen zich af waarom die roverhoofdmannen toch altijd moeten vechten.

ABOUT THE MOVIE

Get Tickets

In de nacht dat Ronja, dochter van roverhoofdman Mattis, wordt geboren, klieft een hevige bliksem de burcht van Mattis in tweeën. Ronja groeit tussen de rovers op in de burcht in het bos, waar bijzondere boswezens wonen. Op een dag ontmoet ze Birk, zoon van roverhoofdman Borka, aartsvijand van Mattis, die heimelijk met zijn roversbende in de andere helft van de burcht is getrokken. Ronja en Birk worden vrienden, en als hun vaders daar kwaad om zijn trekken ze het bos in. Ze hebben een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder… En waarom kunnen die roverhoofdmannen niet stoppen met ruzie maken?

De film Ronja de Roversdochter is gebaseerd op het gelijknamige, wereldberoemde kinderboek van Astrid Lindgren, die ook De gebroeders Leeuwenhart schreef en naar wie de grootste prijs in de kinderboekenwereld is vernoemd. Een speciale IFA-vertoning voor iedereen die dit klassieke en bekroonde avonturenverhaal over een bijzondere vriendschap in een sprookjesachtige wereld vroeger zelf las, keek of aan de volgende generatie wil doorgeven.

Bij deze vertoning kun je kiezen voor een ouder-en-kindticket. Voor de prijs van een standaard ticket (€ 11) krijg je een gratis ticket voor een kind tot en met twaalf jaar.

Speeltijden

zondag 10 maart 2024 13:15 uur